PeristeriNews.gr
Διεθνή

Iταλία: Φωτιές στον Νότο, πλημμύρες στον Βορρά


Με ακραία φαινόμενα έρχεται αντιμέτωπη η Ιταλία, η οποία πλήττεται από πλημμύρες στον Βορρά, στις περιοχές του Μιλάνο, της Βαρέζε και της Μπρέσια και από πυρκαγιές στον Νότο, στην περιοχή της Σικελίας, σύμφωνα με το BBC.

Καταιγίδες πλήττουν το βόρειο τμήμα της Ιταλίας

Σφοδρές καταγίδες έχουν “χτυπήσει” την Βόρεια Ιταλία, με την ευρύτερη περιοχή να έχει καταγράψει ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι έχουν ξεριζώσει δέντρα και έχουν σηκώσει στον αέρα στέγες σπιτιών, προκαλώντας καταστροφές.

Μάλιστα, σε ορισμένα σημεία έπεσε χαλάζι σε μέγεθος μπαλάκι του τένις, προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και καλλιέργειες.

Μία 16χρονη έχασε την ζωή της, όταν ένα δέντρο έπεσε στην σκηνή που κοιμόταν, σε καλοκαιρινή κατασκήνωση κοντά στην πόλη Μπρέσια.

Βόρεια του Μιλάνο, μια γυναίκα χτυπήθηκε επίσης από δέντρο, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Ο τραυματισμός ήταν τόσο σοβαρός που τελικά κατέληξε.

Στην περιοχή, καταγράφηκαν καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις. Ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης, το κάστρο Sforza του 15ου αιώνα, ήταν κλειστό για το κοινό την Τρίτη (25/7), λόγω ζημιών, που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην νότια Ιταλία

Ενώ ο Βορράς είναι αντιμέτωπος με πλημμύρες, καταιγίδες και χαλάζι, ο Νότος πλήττεται από ένα παρατεταμένο κύμα καύσωνα.

Στην Σικελία, οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί απειλούν όλο το νησί. Θερμοκρασίες άνω των 47,5 βαθμών Κελσίου σημειώθηκαν στην Κατάνια, την Δευτέρα (24/7).

Το αεροδρόμιο του Παλέρμο διέκοψε προσωρινά την εναέρια κυκλοφορία, το πρωί της Τρίτης (25/7), αφού οι φωτιές το περικύκλωσαν. Για τουλάχιστον δύο νεκρούς κάνουν λόγο τοπικά μέσα, οι οποίοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο σπίτι τους, κοντά στο αεροδρόμιο.

Στη Σικελία, μια 88χρονη έχασε την ζωή της, καθώς αρρώστησε και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν κατάφεραν να φτάσουν στην γυναίκα, εξαιτίας των πυρκαγιών.

Ένας 98χρονος άνδρας πέθανε στην περιοχή της Καλαβρίας, όταν το σπίτι του τυλίχθηκε στις φλόγες. Ήταν κατάκοιτος, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να σώσει τον εαυτό του, τρεπόμενος σε φυγή.

Στη Σαρδηνία, ένας πυροσβέστης άφησε την τελευταία του πνοή από εγκεφαλικό, έπειτα από πολύωρη μάχη με τις φωτιές.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Nello Musumeci, έγραψε στο Facebook: “Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες μέρες στην ιστορία της Ιταλίας εδώ και 10 χρόνια.”

Ο Ιταλός μετεωρολόγος και κλιματολόγος, Giulio Betti, δήλωσε στο BBC ότι ο εξαιρετικός καύσωνας που πλήττει την νότια Ιταλία και οι καταιγίδες που “χτυπούν” τον Βορρά είναι “οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment