• Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Ιταλία: Επιστροφή στην κανονικότητα από σήμερα

Peristeri News
Ιούνιος21/ 2021

Σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου, έναρξη ημερολογιακής καλοκαιρινής περιόδου, σχεδόν όλη η επικράτεια στην Ιταλία βάφεται στα “λευκά”, εξαιρουμένης της περιφέρειας Βάλε ντ’ Αόστα που παραμένει κίτρινη για ακόμη μία εβδομάδα.

Επιστροφή στην ομαλότητα βλέπουν οι Ιταλοί, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, εφόσον καταργείται η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Τα λίγα μέτρα που διατηρούνται είναι η ατομική αποστασιοποίηση (στους κλειστούς χώρους των εστιατορίων επιτρέπονται μόνο μέχρι 6 άτομα ή δύο οικογένειες ανά τραπέζι) και η χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Για το τελευταίο αυτό μέτρο όμως αναμένεται σήμερα να εκφραστεί η Τεχνική Επιστημονική Επιτροπή (CTS) η οποία, σύμφωνα με πηγές, ενδέχεται να μην επιβάλλει την χρήση μάσκας στους ανοιχτούς χώρους ίσως από την επόμενη Δευτέρα, 29 Ιουνίου.

Ένα μέτρο το οποίο όμως θα έρθει με αρκετές εξαιρέσεις (π.χ. χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους) εφόσον ο φόβος έξαρσης του ινδικού στελέχους Δέλτα τρομάζει αρχές και ειδικούς.

Μέχρι τώρα, το 26,2% των κατοίκων της χώρας έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό του κύκλο, ενώ το 24,45% έχει λάβει μια μόνο δόση των σκευασμάτων κατά του covid-19. Λαμβάνοντας υπόψη τους πολίτες στους οποίους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο (από 12 ετών και πάνω), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το ποσοστό των μέχρι τώρα εμβολιασμένων, αυξάνεται στο 58,4%.

Ετικέτες: ,