PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ισόβια στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία Κουμανταρέα


Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδίκασαν ομόφωνα οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας τους δύο κατηγορούμενους, ρουμανικής καταγωγής, για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα.

Καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επιπλέον το δικαστήριο τούς επέβαλε ποινή τεσσάρων ετών για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας, ενώ απάλλαξε τον έναν από την κατηγορία της αντίστασης.

Οι δύο καταδικασθέντες όταν άκουσαν τις ποινές ξέσπασαν σε κλάματα, ενώ συγγενείς και φίλοι του συγγραφέα σχολίαζαν «τόσο καιρό κλαίγαμε εμείς, τώρα ας κλάψουν και αυτοί»

Οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες, ενώ αντιδράσεις προκάλεσε στο ακροατήριο η τοποθέτηση του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια, όταν ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου.

Αλ. Κούγιας: Μπορεί η πράξη του κατηγορούμενου να έσωσε άλλα παιδιά από τον εκμαυλισμό. Να παίρνεις ενα 16χρονο, να το χαρτζιλικώνεις και να του λες «έλα να σου μάθω πως γίνονται κάποια πράγματα… ». Αυτό είναι εκμαυλισμός. Ποιος ξέρει πόσα άλλα παιδιά…

Ακροατήριο: Αίσχος… αίσχος…

Αλ. Κούγιας: Εμένα αν το είχε κάνει στο παιδί μου θα του είχα κόψει τα γεννητικά όργανα και τα πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων είχε ταχθεί και ο εισαγγελέας, καθώς όπως είπε, δεν είχε διακρίνει ίχνος μετάνοιας από μέρους τους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, ενώ την ικανοποίησή τους εξέφρασαν μέσω των δικηγόρων τους οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Leave a Comment