PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Αμοιβαία επωφελής η συμφωνία με Cosco



Ως αμοιβαία επωφελή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη συμφωνία με την Cosco, σε συνέντευξή του στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV2, ενώ επεσήμανε ότι ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας.

Η Ελλάδα, είπε, είναι σε στρατηγική θέση και γίνεται πύλη εισαγωγής εμπορευμάτων αλλά και πολιτιστική πύλη.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η Ελλάδα αποφάσισε να γίνει μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων για τη δυνατότητα χρηματοδότησης ελληνικών επενδύσεων σε ασιατικές χώρες και ασιατικών σε Ελλάδα. Ακόμη, πρόσθεσε ότι υπάρχει προοπτική να συνεργαστεί η Ελλάδα και με την τράπεζα των Brics.

Αναφερόμενος στη συμφωνία Ελλάδας – θεσμών είπε ότι «τα δύσκολα είναι πίσω μας. Ο ελληνικός λαός έδειξε αντοχή και υπομονή. Έκλεισε η πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση. Για πρώτη φορά ανοίγει δρόμος για τη μείωση του χρέους, προϋπόθεση για την επενδυτική εμπιστοσύνη».

Για το Brexit ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η επίπτωσή του θα είναι μικρότερη στην Ευρώπη απ’ ότι στη Βρετανία και τόνισε ότι χρειάζεται αλλαγή πορείας. Η Ευρώπη, τόνισε, πρέπει να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες, με δημοκρατία, αλληλεγγύη, συνοχή.

Για το προσφυγικό σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι περήφανη που απένανι στο προσφυγικό ρεύμα ανέδειξε το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης, την ώρα που άλλοι γύριζαν την πλάτη.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment