PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Παρίσι υπό τον φόβο των διαδηλώσεων


Με τις αρχές να ανησυχούν για διαδηλώσεις μετά τη δημοσίευση από τη σατιρική επιθεώρηση Charlie Hebdo σκίτσων του Μωάμεθ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σήμερα σε πολλές συνοικίες του Παρισιού, με τις αρχές να ανησυχούν για διαδηλώσεις μετά τη δημοσίευση από τη σατιρική επιθεώρηση Charlie Hebdo σκίτσων του Μωάμεθ.

Πολλές εκκλήσεις για διαδηλώσεις στάλθηκαν μέσω SMS, αλλά και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, παρά την απαγόρευση των γαλλικών αρχών. Μέχρι στιγμής η κατάσταση στη γαλλική πρωτεύουσα είναι ήρεμη.

Δύο είναι τα σημεία για τα οποία είχε ζητηθεί άδεια διαδήλωσης, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε από τη γαλλική αστυνομία: η περιοχή γύρω από το μεγάλο τέμενος στο κέντρο του Παρισιού και η πλατεία Τροκαντερό δυτικά.

Στο μεταξύ, η αστυνομία συνέλαβε στο Λα Ροσέλ της δυτικής Γαλλίας έναν 40χρονο άντρα, που ζητούσε τον αποκεφαλισμό του διευθυντή της σατιρικής εφημερίδας.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα δείχνει, πάντως, πως οι Γάλλοι είναι διχασμένοι σχετικά με τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop για λογαριασμό της εφημερίδας «Sud-Ouest», το 51% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της δημοσίευσης των σκίτσων, ενώ το 47% κατά, επειδή πιστεύει ότι αυτό θα κλιμακώσει την ένταση ανάμεσα στον μουσουλμανικό κόσμο και τη Δύση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment