PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι στην Χιλή


«Ο συναγερμός για τσουνάμι ήρθη σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, ανακοινώνοντας νέο απολογισμό με έξι νεκρούς, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εθνική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων της Χιλής ήρε το συναγερμό για τσουνάμι που είχε σημάνει για τις παράκτιες περιοχές της χώρας μετά το σεισμό των 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Ο συναγερμός για τσουνάμι ήρθη σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ροντρίγκο Πεναϊλίγιο, ανακοινώνοντας νέο απολογισμό με έξι νεκρούς, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπασελέτ κήρυξε το βόρειο τμήμα της χώρας – τις περιοχές Αρίκα και Ταραπακάν, κοντά στα σύνορα με το Περού – σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.

Οι αρχές εκκένωσαν νωρίτερα παράκτιες περιοχές, μετά την αρχική προειδοποίηση για τσουνάμι για ολόκληρη την ακτή της Λατινικής Αμερικής στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Χιλή: «Πόλη – φάντασμα» η Αρίκα

Για δύσκολη κατάσταση κάνουν λόγο κάτοικοι της πόλη Αρίκα, σύμφωνα με μαρτυρίες σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Μεγάλη διακοπή ρεύματος στην πόλη μετά το σεισμό ανέφερε ο ιδιοκτήτης ενός ξενώνα στην Αρίκα. Συμπλήρωσε πως η περιοχή μοιάζει με «πόλη – φάντασμα», ωστόσο τόνισε ότι οι τηλεφωνικές γραμμές συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά.

«Φεύγουμε με τα παιδιά και ό,τι άλλο μπορούμε να πάρουμε μαζί μας» , δήλωσε 32χρονη μητέρα, ενώ προσπαθούσε να φύγει με αυτοκίνητο, μαζί με τα τρία της παιδιά. Πρόσθεσε όμως πως οι δρόμοι είναι γεμάτοι από ανθρώπους και αυτοκίνητα, που προσπαθούν επίσης να εγκαταλείψουν την πόλη, κάνοντας την κατάσταση ακόμη πιο δραματική.

Περαιτέρω μαρτυρίες από τις πληγείσες περιοχές επιβεβαιώνουν ότι οι ζημίες σε κτήρια και υποδομές είναι σημαντικές, ενώ αναφορές υπάρχουν για κατολισθήσεις που έχουν μπλοκάρει το οδικό δίκτυο, αλλά και για ζημιές στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Ικίκε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment