PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ηλεκτρικά ποδήλατα στο Περιστέρι – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο πρόγραμμα


Ένα πρόγραμμα με περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά οφέλη παίρνει σάρκα και οστά στο Περιστέρι με την έλευση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και για το οποίο μας μίλησε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Μαίρη Τσιώτα.

Ένα πρόγραμμα που για το Δήμο Περιστερίου θα αγγίξει τα 350 χιλιάδες ευρώ δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να μάθουν να κινούνται με ένα δημόσιο ηλεκτρικό ποδήλατο μέσα στην πόλη.

Το πλάνο του Δήμου Περιστερίου και του προγράμματος προβλέπει 70 ηλεκτρικά ποδήλατα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και ποδήλατα με τρεις ρόδες για ΑΜΕΑ.

Όπως μας αποκάλυψε η κα. Τσιώτα η απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι να μην υπάρχει κόστος για τη χρήση τους από τους δημότες αναφέροντας ότι η επίσημη έναρξη του προγράμματος αναμένεται στα τέλη του 2023 όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Πως θα κινούνται και πόσοι σταθμοί θα υπάρχουν

Θα υπάρχουν 8 δημόσιοι σταθμοί φόρτισης και εναπόθεσης των ποδηλάτων, οι οποίοι θα κάνουν ένα δαχτυλίδι γύρω από την πόλη σε βασικά σημεία όπως οι σταθμοί Μετρό, το πάρκο κυκλοφοριακής εκπαίδευσης στο Άλσος Περιστερίου κ.α.

Οι σταθμοί θα ανακοινωθούν και επίσημα όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Πως θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Περιστέρι

Όποιος θέλει να χρησιμοποιεί τα δημόσια ηλεκτρικά ποδήλατα στο Περιστέρι θα πρέπει να κατεβάζει μια εφαρμογή που θα του δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να ξεκλειδώσει το ποδήλατο και να κινηθεί. Στη χρήση τους θα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα κλοπών ή καταστροφών.

Το πρόγραμμα δεν θα έχει κόστος για τους πολίτες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα ποδήλατα έπειτα από απόφαση της Δημοτικής Αρχής αφού είναι στόχος να μπει στη νοοτροπία του κόσμου η χρήση τους για ελάττωση των ρύπων από τα αυτοκίνητα και μείωση της κίνησης στους δρόμους.

Υπάρχει πρόβλεψη να υπάρχουν μελλοντικά ποδηλατόδρομοι στο Περιστέρι αλλά σημαντικό ρόλο θα παίξει και το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής κινητικότητας) με τη μονοδρόμηση αρκετών κεντρικών οδικών αξόνων της πόλης που θα γίνουν πιο ασφαλείς για πεζούς και ποδηλάτες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με όμορφες δράσεις εορτάστηκε και φέτος στο Άλσος Περιστερίου η γιορτή της Μητέρας

Peristeri News

Ο Δήμος Περιστερίου γιορτάζει την Μητέρα στο Άλσος

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Leave a Comment