PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ιερώνυμος για τα νέα μέτρα: «Να κοιτάξουμε τη θεραπεία και όχι την πληγή»


Aπάντησε σε ερώτηση του ΑΜΠΕ για τα νέα μέτρα πληγώνουν περισσότερο τους Έλληνες και την εκκλησία ο Αρχιεπίσκοπος.

Μιλώντας μετά την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου, ο Αρχιεπισκόπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες έκανε καυστικά σχόλια σχετικά με τα νέα μέτρα.

«Μετανοείτε, αλλάξτε μυαλό δεν γίνεται αλλαγή εξωτερική αν δεν αλλάξουμε εσωτερικά» δήλωσε και πρόσθεσε «Οι αξίες δεν δανείζονται και δεν χορηγούνται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Φυτρώνουν μέσα μας με αγώνες και θυσίες. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, θα κοιτάξουμε μπροστά και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε και θα νικήσουμε στον αγώνα»

Σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, αν τα νέα μέτρα πληγώνουν περισσότερο τους Έλληνες και την εκκλησία ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε «πως τώρα θα κοιτάξουμε την θεραπεία και όχι την πληγή».

Ο Αρχιεπίσκοπος εγκαινίασε επίσης το νέο μητροπολιτικό συσσίτιο των Σερρών «Ο επιούσιος άρτος» που στεγάζεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και καθημερινά δίνει τροφή σε περισσότερους από τετρακόσιους Σερραίους με οικονομικό πρόβλημα.

Το απόγευμα ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας θα επισκεφθεί το Διοικητήριο των Σερρών όπου θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης της πόλης και το βράδυ θα αναχωρήσει για τη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου θα παραστεί στην αυριανή νεκρώσιμο ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κυριακή του Πάσχα, Χριστός ανέστη

Peristeri News

Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Πως θα μοιραστεί σε όλη την Επικράτεια

Peristeri News

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η τελετή αφής του Αγίου Φωτός (vid)

Peristeri News

Leave a Comment