Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ιδιώνυμο αδίκημα η χρήση κουκούλας σε διαδηλώσεις

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Την πρόταση να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα το να φορά κάποιος κουκούλα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.

Την πρόταση να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα το να φορά κάποιος κουκούλα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου. Σύμφωνα με τον κουκουλονόμο που θεσπίστηκε το 2010 όσοι φορώντας κουκούλες, οι οποίες αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παίρνουν μέρος σε πορείες και συμμετέχουν σε κλοπές, φθορές και εμπρησμούς πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα.

Βάσει των όσων προτείνει ο κ. Αθανασίου θα αρκεί για την τιμωρία κάποιου διαδηλωτή η συμμετοχή του και μόνο σε πορεία φορώντας απλώς κουκούλα και χωρίς να κάνει άλλη αξιόποινη πράξη.

Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών διευκρινίζει την έννοια της κουκούλα, λέγοντας πως δεν εννοεί την κουκούλα φούτερ ή μπλούζας, αλλά μια ειδικά κατασκευασμένη κουκούλα, η οποία θα χρησιμοποιείται με στόχο να κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Καθίζηση στην οδό Αβδήρων στο Περιστέρι – Διακοπή κυκλοφορίας

Peristerinews.gr Newsroom

Peristeri Run 2026: Ποιοι δρόμοι κλείνουν στο Περιστέρι την Κυριακή

Peristerinews.gr Newsroom

Περιστέρι: Αντιδράσεις για την εκδήλωση με αφορμή τα 10 χρόνια από τη Σύνοδο της Κρήτης

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment