PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ιδιώνυμο αδίκημα η χρήση κουκούλας σε διαδηλώσεις



Την πρόταση να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα το να φορά κάποιος κουκούλα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.

Την πρόταση να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα το να φορά κάποιος κουκούλα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου. Σύμφωνα με τον κουκουλονόμο που θεσπίστηκε το 2010 όσοι φορώντας κουκούλες, οι οποίες αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παίρνουν μέρος σε πορείες και συμμετέχουν σε κλοπές, φθορές και εμπρησμούς πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα.

Βάσει των όσων προτείνει ο κ. Αθανασίου θα αρκεί για την τιμωρία κάποιου διαδηλωτή η συμμετοχή του και μόνο σε πορεία φορώντας απλώς κουκούλα και χωρίς να κάνει άλλη αξιόποινη πράξη.

Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών διευκρινίζει την έννοια της κουκούλα, λέγοντας πως δεν εννοεί την κουκούλα φούτερ ή μπλούζας, αλλά μια ειδικά κατασκευασμένη κουκούλα, η οποία θα χρησιμοποιείται με στόχο να κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης – Κατασχέθηκαν 2,5 κιλά ναρκωτικών

Peristeri News

Περιστέρι: Τους έκλεψαν τα εργαλεία και έγιναν καπνός (vid)

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Έκφρασης με θέμα «Stop – bullying» στο 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment