PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ιδανικός ο καιρός για το πέταγμα του χαρταετού;



Με αίθριο καιρό και λίγη συννεφιά φαίνεται πως θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα το «πέταγμα» του χαρταετού ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση καθώς βροχές και καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους στις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Με αίθριο καιρό και λίγη συννεφιά φαίνεται πως θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα το «πέταγμα» του χαρταετού ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση καθώς βροχές και καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους στις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός μέχρι και το μεσημέρι θα είναι αίθριος και κατάλληλος για το «πέταγμα» του χαρταετού ενώ από τη νύχτα αναμένεται να σημειωθούν λίγες βροχές στη δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο αλλά και στην Αττική. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά καλός με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι εντάσεως έως και 6 μποφόρ ενώ θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες θερμοκρασίες.

Στην Αθήνα το «πέταγμα» του χαρταετού θα γίνει κάτω από αραιή συνεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ. Καλύτερο «πέταγμα» του χαρταετού θα γίνει στις παραθαλάσσιες και παράκτιες περιοχές της Αττικής όπου εκεί ο νοτιάς θα φυσά ανεμπόδιστος από τη θάλασσα.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ενώ οι άνεμοι θα είναι κατάλληλοι, καθώς δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Στις παραθαλάσιες περιοχές του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής θα επικρατήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες.

O καιρός σήμερα:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στο Αιγαίο, λίγα χιόνια στα ορεινά και σταδιακή βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι, περιμένουμε σήμερα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται βελτιωμένος καιρός με πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων νωρίς το πρωί σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -5 έως 10 στη Βόρεια Ελλάδα, από -4 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από -2 έως 12 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 10 στο Βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στα νοτιοανατολικά τμήματα ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, αλλά το βράδυ στα δυτικά και βόρεια πελάγη θα στραφούν σε νότιους σχεδόν μέτριους. Σχεδόν μέτριοι μεταβλητοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους με τάσεις σημαντικής ενίσχυσης.

Νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες, με πρόσκαιρη βροχή κυρίως στα βόρεια και πρόσκαιρη χιονόπτωση στην Πάρνηθα θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς στο κέντρο της πόλης και στους 8 με 10 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους με ίδιες εντάσεις.

Λίγες νεφώσεις και πολύ κρύο νωρίς το πρωί περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους με ίδιες εντάσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Αγία Βαρβάρα: Έκρηξη χειροβομβίδας τα ξημερώματα

Peristeri News

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα

Peristeri News

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Peristeri News

Leave a Comment