PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού πολιτικής άμυνας και στο Περιστέρι


Ενεργοποιήθηκε σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα το σύστημα με τις σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, στο πλαίσιο της άσκησης “Παρμενιών”.

Ταυτόχρονα με την ήχηση των Σειρήνων Συναγερμού, πραγματοποιήθηκε ήχηση των καμπανών των Ιερών Ναών της Επικράτειας με σειρά βραχέων κωδωνισμών σε ταχύ ρυθμό διάρκειας τριών (3) λεπτών.

Η άσκηση “Παρμενίων”, η οποία σχεδιάσθηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

Στην άσκηση που διεξάγεται σε 24ωρη βάση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία, τις μείζονες διοικήσεις, τους σχηματισμούς και μονάδες, συμμετέχουν σε όση έκταση απαιτείται σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Ως κύριοι σκοποί της άσκησης, σύμφωνα με τη ανακοίνωση, καθορίστηκαν:

Η προσαρμογή της επιχειρησιακής σχεδίασης στην διαμορφούμενη από τις διεθνείς εξελίξεις κατάσταση στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της Χώρας μας.

Η εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων σύμφωνα με το Δόγμα Διακλαδικών Επιχειρήσεων.

Η εφαρμογή των διαδικασιών του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και του αντίστοιχου Συστήματος Συναγερμού Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης του ΓΕΕΘΑ.

Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των φορέων του Πολιτικού Τομέα και των Σωμάτων Ασφαλείας κατά την εφαρμογή των Εθνικών Σχεδίων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment