PeristeriNews.gr
Οικονομία

Η Vivartia εξαγοράζει τη ΜΕΒΓΑΛ


Το νέο σχήμα καθίσταται ακόμη πιο ελκυστικό για εξαγορά από ξένη βιομηχανία του κλάδου

H συμφωνία εξαγοράς της ΜΕΒΓΑΛ από τη Vivartia, θυγατρικής της Marfin Investment Group φαίνεται να έχει «κλειδώσει». Σύμφωνα με αυτή, η ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα και η ΜΕΒΓΑΛ θα συγχωνευτούν με την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη.

Σε μία κρίσιμη γενική συνέλευση της ΜΕΒΓΑΛ στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε χθές, ουσιαστικά επισφραγίστηκε η ένωση των δύο εταιρειών, οι οποίες δημιουργούν τον αδιαφιλονίκητο «ηγέτη» της εγχώριας αγοράς γαλακτοκομικών προϊόντων. Η ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα, που τα τελευταία χρόνια είχε τη μορφή του κλάδου γαλακτοκομικών και ποτών της Vivartia ο οποίος αποσχίστηκε πρόσφατα, έλαβε πρόσφατα ξανά ξεχωριστή εταιρική υπόσταση, ως 100% θυγατρική της Vivartia Συμμετοχών.

Πλέον το νέο σχήμα, εκτός από τις συνέργειες και τις οικονομίες κλίμακας, που επιτυγχάνει, ενδεχομένως να καθίσταται ακόμη πιο ελκυστικό για εξαγορά από ξένη βιομηχανία του κλάδου. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Vivartia κατέχει το 21% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΕΒΓΑΛ από το 2006. Σύμφωνα με το Reuters, το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment