PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στον Πειραιά


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης ΕλλάδοςΙερώνυμου έγινε στον Πειραιά η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Όλγα Γεροβασίλη και την αξιωματική αντιπολίτευση ο Κωστής Χατζηδάκης. Παραβρέθηκαν επίσης η Φώφη Γεννηματά, ο Βασίλης Λεβέντης και πολλοί υπουργοί και βουλευτές.

Πριν από την τελετή Αγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον ναό της Αγίας Τριάδας.

Μέλη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών βούτηξαν για τον Τίμιο Σταυρό, στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα μέλη των ΟΥΚ, απόστρατοι και εν ενεργεία, βούτηξαν στα παγωμένα νερά και στη συνέχεια πήραν αναμνηστικά και ευχές από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Μετά το τέλος της τελετής του αγιασμού των υδάτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Η Γιορτή των Φώτων, αυτή η λαμπρή Γιορτή της Χριστιανοσύνης, πρέπει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει για να χαράξουμε το μέλλον που αναλογεί στην Πατρίδα μας, στο Λαό μας και στο Έθνος μας. Το μέλλον που στηρίζεται στην Ιστορία μας και στην σύγχρονη θέση μας ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει.

Αυτό το μέλλον πρέπει να βασίζεται στις εγγυήσεις της ενότητας, της αλήθειας και της αίσθησης χρέους, το οποίο οφείλουμε να εκπληρώσουμε συνδυάζοντας αρμονικά «τον λογισμό και τ’ όνειρο», κατά τον στίχο του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», που παραμένει, διαχρονικώς, εξαιρετικά επίκαιρος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment