PeristeriNews.gr
Lifestyle

Η ταινία που οδήγησε στη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη


Αυτή είναι η ταινία του 56χρονου Αμερικανο-ισραηλινού Σαμ Μπάσιλ.

Αυτή είναι η ταινία του 56χρονου Αμερικανο-ισραηλινού Σαμ Μπάσιλ «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» που ήταν η αιτία για τη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη, Κρίστοφερ Στίβενς.

Το βράδυ της Τρίτης εξαγριωμένοι Ισλαμιστές εφοδιασμένοι με όπλα επιτέθηκαν στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, με αποτέλεσμα, εκτός από τον τραγικό θάνατο του αμερικανού πρέσβη, να χάσουν τη ζωή τους ή να τραυματιστούν τουλάχιστον δέκα πράκτορες των λιβυκών υπηρεσιών ασφαλείας στην προσπάθειά τους να προστατέψουν το κτίριο.

Η ταινία εμφανίζει τον προφήτη Μωάμεθ σαν έναν τρελό, ερωτύλο, ψευτοθρησκευόμενο. Όμως για τους μουσουλμάνους είναι βλασφημία ακόμη και να απεικονίζεται το πρόσωπό του. Ο δημιουργός της ταινίας μετά τη δολοφονία του Στίβενς και τις θυελλώδεις αντιδράσεις του μουσουλμανικού κόσμου για την ταινία κρύβεται, ενώ διεθνώς εκφράζεται αποτροπιασμός για τη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη. Επίσης αρκετές χώρες και διεθνείς οργανισμοί, όπως ο ΟΗΕ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ καταδίκασαν την επίθεση κατά του προξενείου των ΗΠΑ στη Λιβύη.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω κρατείται ο Σταμάτης Γαρδέλης

Peristeri News

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Πατέρας για δεύτερη φορά θα γίνει ο Χοακίν Φίνιξ

Peristeri News

Leave a Comment