PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου ζητά μέτρα προστασίας για τον καύσωναΗ Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στις 6 Ιουνίου στο Υπουργείο Εργασίας από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής αλλά και άλλα Συνδικάτα, για την άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης ώστε να υπάρξουν άμεσα δεσμευτικά μέτρα για τους εργοδότες που θα προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου:

«Καλούμε τη διοίκηση Παχατουρίδη και τους αρμοδίους αντιδημάρχους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους και είναι εκτεθειμένοι σε υψηλές θερμοκρασίες με κίνδυνο θερμοπληξιών.

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση Παχατουρίδη ότι στις 5/6/2024 ενώ η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 43 βαθμούς σε εξωτερικούς χώρους εκτεθειμένους στον ήλιο, αγνόησε την παρέμβαση των μελών της Σωματειακής Επιτροπής για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, αφήνοντάς εκτεθειμένους τους εργαζόμενους να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε αντίξοες συνθήκες βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

Αυτοί μπορεί να έχουν ξεχάσει……. Εμείς όμως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, περιστατικά στους χώρους εργασίας τα προηγούμενα χρόνια που κινδύνεψε υγεία και η ζωή των συναδέλφων μας.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΆΜΕ!!!

Το εργατικό ατύχημα πού έγινε στο συνεργείο του αμαξοστασίου που λειτουργούσε χωρίς άδεια και στοίχισε την αφαίρεση ζωτικού οργάνου του συναδέλφου μας.

Την πυρκαγιά που ξέσπασε στις ακατάλληλες εγκαταστάσεις του χώρου αποθήκης υδραυλικών στο γκαράζ, ευτυχώς αργά τα ξημερώματα πριν οι εργαζόμενοι πιάσουν δουλειά.

Το βαρέο όχημα που κρεμάστηκε στη μάντρα του αμαξοστασίου ύψος τεσσάρων μέτρων, με κίνδυνο να πέσει σε πολυσύχναστο δρόμο του Περιστερίου απέναντι από το άλσος, επειδή η διοίκηση του δήμου δεν είχε προβλέψει να πάρει τα ανάλογα μέτρα ασφάλειας του αμαξοστασίου.

Των ακρωτηριασμό δάχτυλου συναδέλφου μας συμβασιούχου.

Τα ραδιενεργά κατάλοιπα που έχουν ανιχνευτή στα οχήματα μεταφοράς απορριμμάτων από το σταθμό μεταφόρτωση του δήμου, στη χωματερή, που κάνεις μέχρι σήμερα δεν έχει αποκλείσει ότι μπορεί να έχουν συμβάλλει στους δύο θανάτους συναδέλφων από λευχαιμία.

Τους συναδέλφους μας στο δημαρχείο που εργάζονταν χωρίς κλιματιστικό με 42 + 45 βαθμούς κελσίου.

Τα κατάγματα οι θλάσης οι λιποθυμίες δεν χωράνε να καταγραφούν σε μία ανακοίνωση.

ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ!!!

Από τη διοίκηση του Δήμου Περιστερίου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους όχι μόνο να τηρούν τα μέτρα προστασίας που επιβάλλει ο νόμος, που κατά τη γνώμη μας και αυτά είναι ελλιπέστατα αλλά να λαμβάνουν υπόψιν τους και τις ιδιαιτερότητες της υγείας του κάθε εργαζόμενου.

Να γίνουν άμεσα ιατρικές εξετάσεις των εργαζομένων για το έτος 2024 όπως επιβάλλεται από το νόμο.

Την απόσυρση των παλαιών οχημάτων ιδιαίτερα στο τμήμα πρασίνου που έτσι κι αλλιώς έχει δεσμευτεί η δημοτική αρχή εδώ και οι δυόμιση χρόνια.

Απόσυρση τον εύφλεκτων υλικών από την αποθήκη πρασίνου και να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας για τη μεταφορά τους από το πρατήριο καυσίμων και την αποθήκευση τους.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΎΜΕ!!!

Η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου έχει την απόλυτη ευθύνη για την έλλειψη μέτρων προστασίας και τη μη εκπαίδευσης των εργαζομένων που έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες εργατικά ατυχήματα.

Τη διοίκηση του Δήμου Περιστερίου ότι για όποιο εργατικό ατύχημα και αν γίνει είτε από έλλειψη μέσον προστασίας, είτε από μη εκπαίδευση προσωπικού, είτε από την έκθεση των εργαζομένων σε αντίξοες συνθήκες εργασίας, φέρουν την κύρια ευθύνη, και θα είναι εκτεθειμένη, όχι μόνο απέναντι στον νομό αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους.

Να μην τολμήσουν να διανοηθούν να υλοποιήσουν το νόμο Γεωργιάδη για την εξαήμερη εργασία στο δημόσιο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Περιστερίου: Δωρεάν εργασιακή στήριξη – συμβουλευτική απασχόλησης

Peristeri News

Δήμος Περιστερίου: Μέτρα προστασίας για τις υψηλές θερμοκρασίες

Peristeri News

Ο Δήμος Περιστερίου ανοίγει κλιματιζόμενες αίθουσες

Peristeri News

Leave a Comment