PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Ρωσία αποσύρει τη δίωξη κατά της Wagner για στάση


Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον των μελών της Wagner για τη σύντομη ανταρσία στην οποία προχώρησαν το περασμένο Σάββατο οι μισθοφόροι του Γεβγκένι Πριγκόζιν, η οποία τερματίστηκε μετά και την παρέμβαση του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Το κρατικό ρωσικό πρακτορείο Tass αναφέρει ότι: «Κατά τη διάρκεια της έρευνας της ποινικής υπόθεσης που ξεκίνησε από το ανακριτικό τμήμα του FSB, σύμφωνα με το άρθρο 279 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με το γεγονός της ένοπλης εξέγερσης, διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες σταμάτησαν ενέργειες που στόχευαν άμεσα στη διάπραξη εγκλήματος».

Η συμφωνία με την οποία επιλύθηκε η κρίση το Σάββατο περιλαμβάνει δέσμευση του Κρεμλίνου ότι οι μαχητές της Wagner που έλαβαν μέρος στην ανταρσία δεν θα διωχθούν και θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Την ίδια ώρα, η Wagner ετοιμάζεται να παραδώσει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στο υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το υπουργείο, ύστερα από τον τερματισμό σύντομης ανταρσίας κατά το σαββατοκύριακο από μαχητές της οργάνωσης.

Αεριωθούμενο που συνδέεται με τον Πριγκόζιν ταξίδεψε από τη Ρωσία στη Λευκορωσία

Αεριωθούμενο Embraer Legacy 600, που έχει καταχωριθεί στη Ρωσία και συνδέεται με τον επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν σε σχετικά με τις κυρώσεις έγγραφα των ΗΠΑ, ταξίδεψε σήμερα στη Λευκορωσία από τη Ρωσία.

Ο ιστότοπος Flightradar24 δείχνει ότι το επιχειρηματικό τζετ ταξίδεψε στην Λευκορωσία νωρίς σήμερα το πρωί.

Οι κωδικοί ταυτοποίησης του αεροσκάφους ταιριάζουν με αυτούς ενός τζετ που συνδέεται από τις ΗΠΑ με την οντότητα Autolex Transport, η οποία συνδέεται με τη σειρά της με τον Πριγκόζιν από το Γραφείο των ΗΠΑ για τον Έλεγχο Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων.

Βάσει συμφωνίας που επετεύχθη με την μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο το Σάββατο για να τερματιστεί ένοπλη ανταρσία των μισθοφόρων της Βάγκνερ, ο επικεφαλής της Πριγκόζιν αναμένεται να μεταβεί στη Λευκορωσία.

Ο λευκορωσικός στρατός σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας κατά τη διάρκεια της στάσης

Εν τω μεταξύ, ο Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι έδωσε διαταγή στις λευκορωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης κατά τη διάρκεια της ανταρσίας της Wagner σε ομιλία του ενώπιον στρατιωτικών και αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας, παρουσία δημοσιογράφων.

«Έδωσα όλες τις αναγκαίες διαταγές ώστε ο στρατός να είναι έτοιμος για μάχη», δήλωσε ο Λουκασένκο, κρίσιμος σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Η διαταγή του λευκορώσου προέδρου είναι ενδεικτική της ανησυχίας που προκάλεσε η σύντομη ανταρσία της Wagner.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment