Οικονομία

Η ProtonBank «παγώνει» τους λογαριασμούς μεγαλομετόχου

Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής και το πόρισμα ελέγχου της ΤτΕ, έχουν καταγγελθεί το τελευταίο διάστημα ασυνήθιστες συναλλαγές.

Το «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών του μεγαλομετόχου της ProtonBank Λ.Λαυρεντιάδη και άλλων επτά πρώην στελεχών της τράπεζας με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ ζήτησε η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής και το πόρισμα ελέγχου της ΤτΕ, έχουν καταγγελθεί το τελευταίο διάστημα ασυνήθιστες συναλλαγές των ανωτέρων προσώπων από τουλάχιστον δύο τράπεζες.

Οι συναλλαγές αυτές δημιουργούν υποψίες ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους «περιέχονται προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας και σε κάθε περίπτωση υπάρχει ανάγκη δέσμευσής τους ως αντίκρυσμα και ισάξιο του εγκληματικού προϊόντος υπεξαίρεσης, ύψους 51 εκατ. ευρώ, το οποίο αποκρύβεται».

Όπως αναφέρεται στο Βήμα, η εξέλιξη αυτή δικαιολογεί την ξαφνική αντικατάσταση του ΔΣ της Proton, αλλά και το μπαράζ αποχωρήσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες.

Related posts

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε χορηγείται – Τι έξτρα θα λάβουν οι νέοι δικαιούχοι

Peristeri News

Τιμές διαμερισμάτων: Μέση ετήσια αύξηση 9,4% το β΄ τρίμηνο 2022

Peristeri News

Στο 12,6% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλιο

Peristeri News

Leave a Comment