PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η πρεσβεία των ΗΠΑ παρακολουθούσε τον Καραμανλή


Στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα «πέφτει» η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών την περίοδο 2004 – 2005.

Στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα «πέφτει» η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών την περίοδο 2004 – 2005.

Αν και δεν αποκλείεται να ασκηθούν διώξεις, οι εργαζόμενοι της πρεσβείας καλύπτονται από διπλωματική ασυλία, ενώ η δικαιοσύνη αναζητά τυχόν συνεργούς.

Δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», 4 από τα 14 τηλέφωνα – «σκιές» αγοράστηκαν στο όνομα της πρεσβείας.

Μεταξύ εκείνων που παρακολουθούνταν ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο αρχηγός της αστυνομίας, κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και πολίτες.

Ο εισαγγελέας εφετών Δ. Δασούλας «δείχνει» την πρεσβεία ως αυτουργό των παρακολουθήσεων μέσω του δικτύου της Vodafone.

Τα 4 επίμαχα τηλέφωνα αγοράστηκαν από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην ακτή Μιαούλη στον Πειραιά, ωστόσο τα στοιχεία που δόθηκαν ανήκαν σε ανύπαρκτο πρόσωπο!

Το κρίσιμο σημείο της συγκεκριμένης έρευνας είναι ότι η εισαγγελέας Εφετών εστίασε στην πορεία των συγκεκριμένων κινητών, αναθέτοντας στους τεχνικούς να ακολουθήσουν τον μοναδικό αριθμό που αναγράφεται κάτω από την μπαταρία.

Όπως διαπιστώθηκε, ένα από τους κατόχους αφαίρεσε τη σύνδεση και τοποθέτησε άλλη, που είχε αγορασθεί στο όνομα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η σύνδεση αυτή χρησιμοποιούταν από το 2005 και για κλήσεις από και προς τους ίδιους αριθμούς.

Από το 2005, πόρισμα της ΕΥΠ ανέφερε ότι είχε εντοπίσει δύο κλήσεις από καρτοκινητό – «σκιά» προς τηλεφωνική σύνδεση της TΙΜ (νυν Wind).

Μετά από αίτημα άρσης του απορρήτου, η εταιρεία απάντησε ότι η σύνδεση είχε λειτουργήσει για ένα μήνα (έως τον Ιούλιο του 2004), χωρίς να πραγματοποιηθεί κάποια κλήση.

Η έρευνα της ΑΔΑΕ αποκάλυψε ότι η σύνδεση αυτή είχε επικοινωνήσει με τα καρτοκινητά που χρησιμοποιήθηκαν στις παρακολουθήσεις, με μια δεύτερη σύνδεση της TIM, αλλά και με συνδέσεις στις ΗΠΑ, ενώ ο εισαγγελέας ανακάλυψε ότι το κινητό, που ανήκει στο προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ, εισάγει χρόνο ομιλίας από τη σύνδεση της TIM.

Με λίγα λόγια, το συμπέρασμα είναι πως αυτός που χρησιμοποιούσε τη συσκευή της Vodafone και αυτός που επικοινωνούσε μέσω της κάρτας TIM ήταν το ίδιο πρόσωπο ή συμμετείχαν στην ίδια ομάδα παρακολούθησης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση γνωρίζει τα αποτελέσματα της έρευνας από τις αρχές του καλοκαιριού και φέρεται αποφασισμένη να την προχωρήσει παρά το ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment