PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η πολιτική στάση του Ραγκούση


Ένας πολιτικός που ανακοίνωσε την ίδρυση του Ρεύματος Ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν από την εκλογή νέας ηγεσίας.

«Πού το πάει ο Ραγκούσης;».

Ερώτημα δύσκολο να απαντηθεί για έναν πολιτικό που ανακοίνωσε την ίδρυση του Ρεύματος Ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν από την εκλογή νέας ηγεσίας, ενώ μερικές ημέρες αργότερα δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ταξί και ακολούθως την τροπολογία για τα οικονομικά των κομμάτων.

Η πολιτική στάση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας δεν είναι θέμα ερμηνείας – λένε πολιτικοί του φίλοι -, είναι στρατηγική πολιτική και αυτό δείχνουν τα αντανακλαστικά του, ότι δεν διστάζει να πάει στα άκρα και να συγκρουστεί όταν θεωρεί ότι έρχεται σε αντίθεση με αρχές τις οποίες πιστεύει.

Πώς συνοψίζεται αυτό; Στην πρόθεσή του, απαντούν, να μην ταυτιστεί με ό,τι ο ίδιος αποκαλεί «σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης».

Άλλωστε, θυμίζουν, ακόμη και στην περίπτωση της Υπατίας έφθασε στα πρόθυρα της παραίτησης από το υπουργείο Εσωτερικών διαφωνώντας με τη διαφαινόμενη τότε πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού να χορηγηθεί άδεια στους λαθρομετανάστες.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αυτό το διάστημα μετρά φίλους και εχθρούς μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Και όπως φάνηκε προ ημερών κατά τη συνεδρίαση της άτυπης εκλογικής επιτροπής του Κινήματος, δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη που τον περιμένουν στη γωνία.

Ο ίδιος λέει ότι δεν μετανιώνει που δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία για την χρηματοδότηση των κομμάτων και δηλώνει ότι αυτό θα έπραττε εάν ερχόταν αντιμέτωπος με ζήτημα που θίγει τις προσωπικές του αξίες και παραπέμπει σε παλαιοκομματικές νοοτροπίες.

Θεωρεί επίσης ότι έχει γίνει στόχος από τότε που έθεσε το ζήτημα της «σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης», επειδή πολλά ενεργά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εισέπραξαν την αναφορά του ως μομφή εναντίον τους.

Οπως και νά ‘χει, ο Γιάννης Ραγκούσης είναι και επισήμως από το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών.

Ο ίδιος θεωρεί ότι εάν το 2009, όταν προγραμμάτιζε να ζητήσει τον σταυρό των πολιτών στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια, δεν εντασσόταν με υπόδειξη του Γ. Παπανδρέου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σήμερα δεν θα είχε δημιουργηθεί ζήτημα για την κάθοδό του, ή μη, σε μια περιφέρεια στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε, όπως φροντίζει να υπενθυμίζει.

Στην Ιπποκράτους, πάλι, λένε ότι είναι προτιμότερο να αποφασίσει ο λαός για τα στελέχη, άρα, ο Γιάννης Ραγκούσης πρέπει να είναι υποψήφιος προκειμένου να τον κρίνουν οι ψηφοφόροι είτε θετικά είτε αρνητικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment