PeristeriNews.gr
Δημοτικά

«Η Πόλις εάλω», εκδήλωση μνήμης στο Περιστέρι



Εκδήλωση μνήμης για την άλωση της Κωνσταντινούπολης, την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, ώρα 19.30, στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρου του Δημαρχείου (Καραθεοδωρή & Εθν. Αντιστάσεως), Σταθμός Μετρό “Περιστέρι”.

Στα πλαίσια της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου και του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου Περιστερίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για την άλωση της Κωνσταντινούπολης με τίτλο: «Η Πόλις εάλω», την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, ώρα 19.30, στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρου του Δημαρχείου (Καραθεοδωρή & Εθν. Αντιστάσεως), Σταθμός Μετρό “Περιστέρι”. Είσοδος ελεύθερη.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Δρ. Χριστίνα-Παναγιώτα Μανωλέα με θέμα: «Η Δέσποινα ταράχτηκε και δάκρυσαν οι εικόνες: 29 Μαΐου 1453».

Επίσης, η χορωδία του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Μουσικής-Θεολόγου, Όλγας Γουβιέλου-Αμοργιανού, θα αποδώσει ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια. Ακόμη, την εκδήλωση θα πλαισιώσουν αφηγηματικά χρονολογικά Ιστορικά βίντεο – αφιερώματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Α. Παχατουρίδης: Έπεσαν τα πρώτα μπετά του νέου Πολιτιστικού Μεγάρου στο Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Την Τετάρτη 22/5 η δεύτερη εκδήλωση του Δήμου για τα 90 χρόνια Περιστέρι

Peristeri News

Περιστέρι: Παιδικές παραστάσεις και κινηματογράφος στο κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς»

Peristeri News

Leave a Comment