PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Η Mercedes-Benz από το πρώτο μοντέλο μέχρι το τελευταίο



Η ιστορία της Mercedes και η εξέλιξη της από το πρώτο έως το τελευταίο μοντέλο.

Όσοι αγαπούν τα αυτοκίνητα γνωρίζουν καλά πως η ιστορία της Mercedes-Benz είναι ταυτόσημη με την ιστορία του αυτοκινήτου.

H Mercedes-Benz, o παλαιότερος κατασκευαστής με συνεχή δραστηριότητα, ξεκίνησε την πορεία της το 1886 με την εφεύρεση του οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στη νοτιοδυτική Γερμανία, ο Καρλ Μπενζ δημιούργησε ένα βενζινοκίνητο όχημα με τρεις τροχούς. Το 1891 κατασκεύασε ένα τετράτροχο όχημα καταφέρνοντας μία δεκαετία μετά ν’ αποτελέσει τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων του κόσμου.

Την ίδια περίοδο, ο Γκότλιμπ Ντάιμλερ και ο Βίλχεμ Μάιμπαχ μετατρέπουν μία άμαξα σε όχημα που κινούνταν με βενζινοκινητήρα. Η εταιρεία τους, η DMG ξεκίνησε την πώληση αυτοκινήτων το 1890, ένα χρόνο δηλαδή πριν την εταιρεία του Μπενζ. Όσο για τη δημιουργία της Mercedes-Benz, οι δύο ανταγωνιστές, δηλαδή η DMG και η Benz, ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το 1924 και συγχωνεύτηκαν επίσημα το 1926 εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το πρώτο μοντέλο της Mercedes-Benz

Τα πρώτα μοντέλα με την επωνυμία Mercedes-Benz κυκλοφόρησαν το 1926. Το Model K σχεδιάστηκε για οδηγούς που δεν αναζητούσαν απλώς ένα αυτοκίνητο με πολύ υψηλές επιδόσεις και ταχύτητα για τις βόλτες ή τα ταξίδια τους, αλλά ήθελαν επίσης να ανταγωνιστούν σε αγώνες με καλές πιθανότητες επιτυχίας. Με την εισαγωγή των πολύ ισχυρότερων μοντέλων της νέας σειράς S της Mercedes-Benz, που έγραψαν τη δική τους συναρπαστική ιστορία επιτυχίας, το Model K δεν έπαψε να πωλείται και μετά το 1927.

Το τελευταίο μοντέλο της Mercedes-Benz

blank

Η EQA είναι η αρχή μιας νέας εποχής. Mε τα νέα, εντυπωσιακά χαρακτηριστικά σχεδίασης, αποκαλύπτει το νέο ηλεκτροκίνητο lifestyle. Η Mercedes-Benz δημιουργεί ένα οικοσύστημα ηλεκτρικής κινητικότητας για προϊόντα και υπηρεσίες με την επωνυμία τεχνολογιών EQ. Η ποιότητα και η επιλογή υλικών είναι κορυφαίες ενώ η σχεδίαση υψηλών προδιαγραφών.

Βρείτε όλα τα νέα μοντέλα της Mercedes -Benz στη Lamdastar.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

10 παραλίες σε απόσταση μόλις 1 ώρα από το Περιστέρι

Peristeri News

Αυτά είναι τα 7 μεγαλύτερα Φεστιβάλ στα ελληνικά νησιά

Peristeri News

Τα παιδιά του κέντρου «Δια Λόγου Τέχνη» γέμισαν το θέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου (vid)

Peristeri News

Leave a Comment