PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η Μαρία Συρεγγέλα στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης


Η Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και Γραμματέας της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα συμμετείχε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, στο Παρίσι την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της Επιτροπής συζητήθηκαν η παιδική προστασία, ο ρόλος του ΟΟΣΑ στην αντιμετώπιση κρίσεων, από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τις μελλοντικές γενιές. Επιπλέον, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην κατοχύρωση του δικαιώματος για ένα ασφαλές, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον, αλλά και στη στρατηγική του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τις θάλασσες και τους ωκεανούς ώστε να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης η Μαρία Συρεγγέλα συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Παρίσι, Μαρία Διαμαντοπούλου καθώς και με άλλα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης παρουσία της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως και των Βουλευτών Θοδωρή Ρουσόπουλο και Γιώργο Σταμάτη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ιστορικό βήμα της επιστολικής ψήφου που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

Peristeri News

Leave a Comment