PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η Μαρία Συρεγγέλα νέα Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας


«Η Μαρία Συρεγγέλα ανταποκρίθηκε απόλυτα σε ό,τι της ανατέθηκε. Σημαντικό βήμα για την ΝΔ η εκλογή της ως γραμματέα. “Έλα Συρεγγέλα” είναι το σύνθημα, αλλά όχι με φόρα, γιατί σε άλλους δεν βγήκε σε καλό» ανέφερε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της ομιλίας του από τα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς, κατά την ομιλία της στην Πολιτική Επιτροπή η οποία συνεδρίασε με αντικείμενο την εκλογή Γραμματέα.

Η ίδια ανέφερε μεταξύ άλλων, στην ομιλία της: «Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και ευθύνη η εκλογή μου στη θέση της Γραμματέως. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη. Ευχαριστώ για την ψήφο όλα τα μέλη της ΝΔ (…) Κατανοώ πλήρως της ευθύνες. Η σημερινή μέρα έχει έναν έντονο συμβολισμό για όλες τις γυναίκες της ΝΔ που υπηρετούν και υπηρέτησαν την παράταξη».

Ο απερχόμενος Γραμματέας της ΝΔ και νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης νωρίτερα ευχαρίστησε τους συνεργάτες κάνοντας αναφορά στη διαδρομή του στη θέση. «Η Μαρία Συρεγγέλα είναι μια άξια γυναίκα, ένα στέλεχος που αγαπά την ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ. Εντυπωσιακή η αφοσίωσή της και το πόσο μπορεί να ενώνει».

Μητσοτάκης: Το 41% δεν επιτρέπει αλαζονεία

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδρίασε η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ για την εκλογή του νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής -ήτοι, την ανάδειξη της Μαρίας Συρεγγέλα στη θέση.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρωθυπουργός στάθηκε στη νίκη της ΝΔ με 41% στις εθνικές εκλογές, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτό δεν επιτρέπει φαινόμενα αλαζονείας και δεν αποτελεί «λευκή επιταγή», καθώς, όπως είπε, το «πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε». Επόμενο ορόσημό μας είναι οι ευρωεκλογές, τόνισε.

«Στην πρώτη τετραετία εστιάσαμε στην επούλωση των πληγών μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε. «Το έργο μας πλέον είναι δυσκολότερο» συνέχισε. «Έχουμε πλέον την πολιτική βούληση και το σθένος να δώσουμε τον αγώνα. Αλλά, κυρίως, την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με μεγάλη ευθύνη. Το πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές. Ο λόγος μας πρέπει να είναι σαφής, ουσιαστικός, αλλά κυρίως μετρημένος».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνέχεια στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, κυρίως υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ενώ στάθηκε στο πρόσφατο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ύψους 352 εκατ. ευρώ, για 2,3 εκατ. δικαιούχους, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Αφού έκανε αναδρομή στις πολιτικές της ΝΔ, λέγοντας ότι οι προεκλογικές της δεσμεύσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί σε ποσοστό 50%, αναφέρθηκε στα ζητήματα της φοροδιαφυγής και των ενεργειών για την καταπολέμησή της, που φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. «Το νομοσχέδιο προβλέπει ένα πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών» τόνισε. «Δεν γίνεται το 85% να δηλώνει εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ ή να δηλώνει λιγότερα ο εργοδότης από τον εργαζόμενο».

«Δεν είναι μία οριζόντια ρύθμιση. Είναι μία παρέμβαση βαθιά δίκαιη. Είναι μία παρέμβαση που δεν θα υποχωρήσουμε. Είναι μεταρρυθμίσεις που ίσως ξεβολέψουν κάποιους, αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς. Και αν υπάρχει κόστος, η κυβέρνηση δεν θα διστάζει να το αναλάβει» προσέθεσε.

Μίλησε για τους ελέγχους στην αγορά («η χώρα μας δεν θα γίνει μπανανία» επανέλαβε). Τόνισε επίσης ότι σύντομα θα έρθει στη Βουλή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των πλημμυρών, που θα «ενσωματώνει» τα διδάγματα από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία.

Στάθηκε ακόμη στην αμυντική θωράκιση της χώρας («συνεχίζουμε να υποδεχόμαστε Rafale» ανέφερε χαρακτηριστικά), αλλά και στις ενέργειες της κυβέρνησης στην Ευρώπη, προκειμένου να αυξηθούν οι πόροι για το μεταναστευτικό. Ελλάδα και Κύπρος είμαστε οι δύο χώρες που βρισκόμαστε εγγύτερα στην κρίση στη Μέση Ανατολή, παρατήρησε.

Ξεκαθάρισε, στο σημείο αυτό, ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, ωστόσο θα πρέπει να σέβετια τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να διαχωρίσει την τρομοκρατική δράση της Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες απώλειες αμάχων στη Γάζα και ζήτησε να υπάρξουν καταπαύσεις πυρός και άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Τραμπ ή Μπέπε Γκρίλο», ενώ στάθηκε και στην εσωκομματική αντιπαράθεση στην Κουμουνδούρου για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, κάνοντας λόγο για… μαξιλαροπόλεμο.

Στο ΠΑΣΟΚ, συνέχισε, περιμένουν να πέσει σαν ώριμο φρούτο ο ΣΥΡΙΖΑ και να πάρουν τους ψηφοφόρους τους. «Αλλά εμείς δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το τι κάνουν και σας ζητάω να μην μιλάτε για την αντίπερα όχθη, αλλά για τα προβλήματα του κόσμου. Έχουμε μπροστά μας μιας μάχη στις ευρωεκλογές και το μοναδικό σύνθημα είναι η ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment