PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου για τα προσφυγόπουλα


Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου εξέδωσε ανακοίνωση με αίτημα την πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς. Αναλυτικά:

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου καταγγέλλει τις απαράδεκτες ρατσιστικές, φασιστικές απόψεις, που ακούστηκαν από μια μικρή μειοψηφία, με αφορμή τον ερχομό των προσφυγόπουλων για μάθημα σε σχολεία του Περιστερίου.

Καλωσορίζουμε τους μικρούς μαθητές, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, προσφέροντας συμβολικά σχολική ύλη (στυλό, τετράδια, τσάντες κτλ.). Για αυτό η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ συγκεντρώνει σχολικά είδη καθημερινά το απόγευμα από τις 5 μ.μ.- 8 μ.μ. .

ΚΑΛΟΥΜΕ τους  εργαζόμενους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα διωγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

Ο λαός του Περιστερίου γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει προσφυγιά. Γνωρίζει καλά ότι για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.

Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.

Με ευθύνη του κράτους να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΕΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/1 ΚΑΙ ΩΡΑ 8 ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  -ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/1 ΣΤΙΣ 4:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ  ( ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΚΑΙ 25η ς ΜΑΡΤΙΟΥ)

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment