PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η κυρία Αγγέλα προκαλεί χιλιάδες συναισθήματα στο Περιστέρι


Η επαιτεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας κοινωνίας που προσπαθεί να νικήσει την πείνα και το PeristeriNews.gr συνομίλησε για το φαινόμενο με την κυρία Αγγέλα που καθημερινά βρίσκεται στους δρόμους του Περιστερίου ζητώντας λίγα κέρματα για να αγοράσει ψωμί για την οικογένεια της.

Την συναντήσαμε αρκετές φορές και σε ώρες αιχμής μάλιστα, ακουμπισμένη στη μικρή μάντρα της εισόδου του μετρό του Αγίου Αντωνίου.

Κάθεται στην άκρη με απλωμένα τα χέρια, σαν να δηλώνει πως στέκεται στο περιθώριο της ζωής και ζητάει την αλληλεγγύη των περαστικών.

«Να πάρω λίγο ψωμί, βοηθήστε με σας παρακαλώ», λέει με βραχνή και εξασθενημένη φωνή και βλέμμα ικετευτικό, κοιτώντας κατάματα τους επιβάτες που μπαίνουν και βγαίνουν στο μετρό.

Είναι πολλοί αυτοί που κοντοστέκονται, ενώ μερικοί με σφιγμένα πρόσωπα βάζουν στη χούφτα της λίγα κέρματα.

Τις προάλλες, μια κυρία περαστική την κέρασε ένα κουλουράκι που αγόρασε από έναν διπλανό πάγκο μικροπωλητή, λέγοντας: «Η θέση σου θα έπρεπε να ήταν κοντά στα εγγόνια σου σε κάποια παιδική χαρά ή σ’ ένα φούρνο να παίρνεις ψωμί για το μεσημέρι και όχι εδώ…»

Στο PeristeriNews.gr, η κ. Αγγέλα είπε ότι το σπίτι της είναι λίγα στενά μακρύτερα από το μετρό του Αγίου Αντωνίου προσθέτοντας, «πολλές φορές δεν με κρατάνε τα πόδια μου αλλά αναγκάζομαι να στέκομαι όρθια ζητώντας από τον κόσμο λίγη βοήθεια». Η κ. Αγγέλα μας αποκαλύπτει ότι αναγκάζεται να βγαίνει στους δρόμους για επαιτεία αφού προσπαθεί να συντηρήσει την κόρη της και να αγοράσει φάρμακα. «Η σύνταξη που παίρνω δεν φτάνει για τίποτα, ούτε για το φαγητό που τρώμε» μας λέει.

Ακόμα και με τις λίγες κουβέντες της σε κάνει να αναγνωρίσεις το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας. Γιατί η επαιτεία δεν είναι ηθελημένη από όλους τους ανθρώπους. Για κάποιους είναι ανάγκη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment