Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η κρίση κόβει τις διακοπές

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΚΑ οι Έλληνες επιλέγουν πια λίγες και φθηνές διακοπές με τον εσωτερικό τουρισμό να καταγράφει υποχώρηση της τάξεως του 20%.

Υποχώρηση της τάξεως του 20% φαίνεται να καταγράφει ο εσωτερικός τουρισμός, με τους Έλληνες να επιλέγουν για τον παραθερισμό τους, σπίτια φίλων και συγγενών.

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΚΑ που δημοσιεύει η εφημερίδα Real News η πτώση καταγράφεται ακόμη και στις «φθηνές κατηγορίες διακοπών» όπως το κάμπινγκ, ενώ οι επαγγελματίες του κλάδου δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το φαινόμενο.

Αυξημένα συγκριτικά με πέρυσι είναι τα ποσοστά εκείνων που δεν θα πάνε καθόλου διακοπές, αλλά κι εκείνων που έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν τις ημέρες των διακοπών τους.

Μάλιστα το 72% των Ελλήνων που θα μπορέσουν να πάνε διακοπές, επιλέγει ολιγοήμερες διακοπές σε ιδιόκτητο, φιλικό ή συγγενικό σπίτι.

Το 46% θα πάει διακοπές μόλις για 7 ημέρες, το 25% για 10, το 23% για 15 ημέρες, το 5% θα κάνει 20 ημέρες διακοπές ενώ μόλις το 1% θα μπορέσει να αποδράσει για έναν ολόκληρο μήνα.

Πάντως, το 62% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν προγραμματίζει, ούτε και πιστεύει ότι θα πάει διακοπές φέτος το καλοκαίρι.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Αιγάλεω: 3 συλλήψεις για επικίνδυνα απόβλητα στον Κηφισό

Peristerinews.gr Newsroom

Τρεις νεαρές Ρουμάνες μάζευαν «δωρεές» για σύλλογο κωφών

Peristerinews.gr Newsroom

Δημογραφικό: Κατέρρευσαν οι γεννήσεις στην Ελλάδα – Ποιοι νομοί αδειάζουν

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment