PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Aφαίρεση αδειών ταξί που συμμετέχουν σε αποκλεισμούς


Αμετακίνητοι είναι οι οδηγοί ταξί, που εμφανίζονται αποφασισμένοι να φτάσουν τη σύγκρουση με την κυβέρνηση στα άκρα.

Αμετακίνητοι είναι οι οδηγοί ταξί, που εμφανίζονται αποφασισμένοι να φτάσουν τη σύγκρουση με την κυβέρνηση στα άκρα, έπειτα και από τη νέα άκαρπη συνάντηση που είχαν το πρωί οι εκπρόσωποί τους με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

Οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και την ίδια ώρα εγκαινιάζουν σήμερα την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κινητοποιήσεων, που πλέον έχουν τη μορφή κλεφτοπόλεμου ώστε να αποφεύγουν το αυτόφωρο.

Ωστόσο και η κυβέρνηση απαντά δια του εκπροσώπου της Ηλία Μόσιαλου ότι η υπομονή της εξαντλείται και θα εφαρμοστεί ο νόμος σε περιπτώσεις αποκλεισμών δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων.

Μάλιστα, με εγκύκλιό του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους Περιφερειάρχες ζητά να προχωρούν οι κατά τόπους αστυνομικές και διοικητικές αρχές σε αφαίρεση αδειών όσων ιδιοκτητών ταξί συμμετέχουν με τα αυτοκίνητά τους σε αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων.

Ήδη στο Ηράκλειο Κρήτης υπήρξε με εντολή εισαγγελέα επέμβαση των ΜΑΤ στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”, το οποίο απέκλεισαν οι ταξιτζήδες το πρωί με αποτέλεσμα εκατοντάδες ταξιδιώτες να προσπαθούν να φτάσουν ή να φύγουν από αυτό με τις βαλίτσες στο χέρι.

Στην ίδια πόλη δημιουργήθηκε και πάλι πρόβλημα και στο λιμάνι, όπου αναμένονταν ξανά η άφιξη κρουαζιερόπλοιων, ενώ σε μπλόκο του λιμανιού της Κέρκυρας προχώρησαν οι άυτοκινητιστές και στο νησί των Φαιάκων.

Ο χορός των κινητοποιήσεων στην πρωτεύουσα ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί, όπου οι ταξιτζήδες συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Μεταφορών, χωρίς όμως τα ταξί τους αυτή τη φορά.

Σκοπός τους ήταν να επιδιώξουν τη νέα συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση, κάτι που πέτυχαν αλλά χωρίς να προκύψει από αυτήν κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Ανάλογη πορεία με πεζούς ταξιτζήδες πραγματοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη, με κύριες κατευθύνσεις το Δημαρχείο και την Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης όπου επέδωσαν ψηφίσματα.

Παράλληλα, στο πρόγραμμα τους είναι και τα κινούμενα μπλόκα σε όλο το Λεκανοπέδιο αλλά και κεντρικούς οδικούς άξονες σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για τακτική που χρησιμοποιούν τελευταία οι επαγγελματίες οδηγοί, σύμφωνα με την οποία συγκεντρώνονται πολλοί μαζί με τα αυτοκίνητά τους και κινούνται σε πολύ χαμηλές ταχύτητες, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος.

Την ίδια στιγμή, οι ταξιτζήδες της Πάτρας αλλά και της Ηλείας και της Αιτωλακαρνανίας έχουν ήδη αρχίσει να αποκλείουν τα διόδια της γέφυρας του Ρίου-Αντιρρίου στο ύψος του Αντιρρίου και δηλώνουν ότι θα κρατήσουν έτσι επ’ αόριστον ενώ ήδη έχουν αποκλείσει τα διόδια του Ρίου της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει ο δρόμος και η κίνηση να γίνεται από την παλιά εθνική οδό.

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται τα λιμάνια του Ρίου και του Αντιρρίου, όπου σπεύδουν οι οδηγοί για να περάσουν απέναντι με τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο με τα καραβάκια.

Δυναμικές ήταν οι κινητοποιήσεις και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς το απόγευμα της Κυριακής εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί από την Κόρινθο, την Τρίπολη, το Κιάτο, το Άργος και το Ναύπλιο στάθμευσαν τα αυτοκίνητά τους στο παρκινγκ του θεάτρου της Αρχαίας Επιδαύρου και στη συνέχεια μοίρασαν φυλλάδια στους θεατές που πήγαιναν να παρακολουθήσουν την παράσταση του Κέβιν Σπέισι.

Ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν και στα διόδια και σήκωσαν τις μπάρες στα Μάλγαρα, το Ρίο και την Πάτρα, αφήνοντας τους διερχόμενους οδηγούς να περνούν ελεύθερα.

*Σύμφωνα πάντως με τις αποφάσεις που έλαβαν κατά την διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης, οι αποκλεισμοί θα είναι επ΄ αόριστον.

Και με βάση τις νέες δηλώσεις των εκπροσώπων τους, η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον ακόμα και από τον έλεγχο των συνδικαλιστών τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment