PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Κάτω Βουλή της Βραζιλίας κινεί διαδικασίες μομφής κατά της προέδρου Ρούσεφ


Το κάτω σώμα του Κογκρέσου της Βραζιλίας κίνησε διαδικασίες μομφής κατά της προέδρου της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ, σε μια κίνηση που οδηγεί στη χειρότερη πολιτική κρίση στη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Η απόφαση ανήκει στον πρόεδρο της Βουλής, Εντουάρντο Κούνια και πρέπει να λάβει την έγκριση ειδικής επιτροπής για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, ωστόσο, εάν αυτό συμβεί, θα μπορούσε να οδηγήσει έως και την αποπομπή της πρώτης γυναίκας προέδρου της Βραζιλίας.

Η κ. Ρούσεφ, η οποία ανήκε σε αριστερές ανταρτικές ομάδες κατά τη διάρκεια της 20χρονης δικτατορίας (1964-1985), κέρδισε πριν από λιγότερο από έναν χρόνο την επανεκλογή της στο ύπατο αξίωμα της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

«Είμαι βέβαιη ότι υπάρχει απόλυτη έλλειψη στοιχείων σχετικά με το συγκεκριμένο αίτημα», ανέφερε η πρόεδρος στην πρώτη της αντίδραση. «Δεν υπάρχει από μέρους μου καμία παράνομη πράξη», πρόσθεσε.

Η διαδικασία μομφής κινήθηκε μετά από αίτημα πολλών δικηγόρων, μεταξύ αυτών και ενός από τους ιδρυτές του Κόμματος Εργαζομένων της κ. Ρούσεφ. Την κατηγορούν ότι πλαστογραφούσε κυβερνητικούς λογαριασμούς για να καλύπτει «τρύπες» στον κρατικό προϋπολογισμό.

Αναλυτές σημειώνουν ότι η πρόεδρος της Βραζιλίας έχει χάσει μεγάλο μέρος της δημοτικότητάς της, ενώ πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές του κυβερνητικού συνασπισμού θεωρείται πιθανό να μην την στηρίξουν.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment