PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η κατάθεση που οδήγησε στη σύλληψη Παπαντωνίου


Συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού Άμυνας, ο οποίος απολογήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 500 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, κατέθεσε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου του είχε δώσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία έβγαλε στο εξωτερικό, κατόπιν εντολών που του έδινε ο πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας κατέθεσε ότι πίστευε ότι τα ποσά που μετέφερε στο εξωτερικό ήταν από νόμιμα έσοδα του πρώην υπουργού, καθώς, εκείνη την περίοδο που τον γνώρισε, ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευε ότι ήταν ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος.

Παράλληλα, φέρεται να ανέφερε ότι δεν έλαβε καμία αμοιβή καθώς έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.

Το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ φέρεται να κατέθεσε ότι το έλαβε τμηματικά από τον κ. Παπαντωνίου σε δύο χρόνια, από το 2002 έως το 2003. Τα χρήματα αυτά φέρεται να τα παραλάμβανε σε δεσμίδες, μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά.

Το επόμενο βήμα ήταν χρήματα αυτά σε μικρά ποσά να κατατίθενται σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων και εν συνεχεία έφευγαν με προορισμό την Ελβετία και κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ο Γιάννος Παπαντωνίου «διακίνησε στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά συνολικού ύψους τουλάχιστον 4.608.773, 02 ελβετικών φράγκων τα οποία φέρεται ότι έλαβε ως παράνομο περιουσιακό όφελος με μοναδικό σκοπό να συγκαλύψει την αληθινή προέλευση αυτών, χρησιμοποιώντας τον χρηματοπιστωτικό τομέα με την τοποθέτηση, διαχείριση, χρησιμοποίηση και διακίνηση μέσω αυτού αυτών των ποσών-παρανόμων εσόδων, με τελικό σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα, αποτέλεσμα το οποίο και επεδίωξε».

Κατά την απολογία τους τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η σύζυγός του αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαντωνίου κρατείται σε κελί στην πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού που είχε κατασκευαστεί για να κρατούνται οι καταδικασθέντες για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Η σύζυγός του κρατείται στην πτέρυγα των γυναικών.

Ο κ. Παπαντωνίου και η κ. Κουράκου κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Προηγήθηκε η μαραθώνια απολογία του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με το σκεπτικό ανακριτών και εισαγγελέα που αποφάσισαν την προφυλάκισή τους, ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του κρίθηκαν «ύποπτοι φυγής».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment