Viber
PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Η ηχορύπανση «δυναμώνει» το τραγούδι των πουλιών

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Η ηχορύπανση που μαστίζει τα αστικά κέντρα τις τελευταίες δεκαετίες ανάγκασε τα πουλιά να τραγουδούν πολύ πιο δυνατά.

Η ηχορύπανση που μαστίζει τα αστικά κέντρα τις τελευταίες δεκαετίες ανάγκασε τα πουλιά να τραγουδούν πολύ πιο δυνατά.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της μελέτης που διεξήγαγαν Αμερικανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο George Mason.

Μάλιστα στο πλαίσιο της έρευνά τους οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα σπουργίτια στο Σαν Φρανσίσκο άλλαξαν τον τόνο τους έτσι ώστε να ακούγονται ανάμεσα στις κόρνες, τα αυτοκίνητα και τους άλλους θορύβους των πόλεων.

Στο πλαίσιο της μελέτης, με τίτλο «Το τραγούδι των πουλιών συντονίζεται με την ζωή στην πόλη», οι ερευνητές συνέκριναν τους ήχους των πουλιών σήμερα με το τραγούδι των πουλιών πριν δεκαετίες και συγκεκριμένα από το 1969.

Παράλληλα, μελέτησαν την αύξηση του θορύβου και της ηχορύπανσης χρησιμοποιώντας στοιχεία παλαιότερων ερευνών.

Όπως τονίζουν, όπως υψώνουμε τη φωνή μας για να ακουστούμε όταν ένα αυτοκίνητο περνά από δίπλα μας, έτσι και τα πουλιά που φτιάχνουν τις φωλιές τους σε περιοχές με μεγάλη κίνηση αναγκάζονται να τραγουδήσουν πιο δυνατά.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι τα περισσότερα πουλιά σταμάτησαν να τραγουδούν ορισμένα παλιά τραγούδια γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαν να ακουστούν.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ρεκόρ ξηρασίας τον Αύγουστο σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες

Peristerinews.gr Newsroom

Κλιματική αλλαγή: Οι ευρωπαϊκές πόλεις απειλούνται, αλλά καθυστερούν να προστατευτούν

Peristerinews.gr Newsroom

Στις 12 Αυγούστου η ολική Έκλειψη Ηλίου

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment