PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων



Κόκκινο πανί στις σχέσεις Γαλλίας – Τουρκίας αποτέλεσε το «ναι» του γαλλικού κοινοβουλίου σε νομοσχέδιο για ποινικοποίηση όσων αρνούνται την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Συνεχίζεται η «κόντρα» μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας για το νομοσχέδιο που πέρασε τελικά από του γαλλική Βουλή που θα τιμωρεί τους αρνητές της γενοκτονίας των Αρμενίων στην Τουρκία μεταξύ 1915-1917.

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι αρμενικής καταγωγής έπεσαν τότε θύματα της συστηματικής εθνοκάθαρσης που πραγματοποίησε ο οθωμανικός στρατός στις περιοχές των Αρμενίων στην ανατολική, νοτιοανατολική Τουρκία.

Τελικά το Παρίσι ενέκρινε το επίμαχο νομοσχέδιο που ήταν κόκκινο πανί για τον Ερντογάν αλλά και για ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο της Τουρκίας. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όλοι όσοι αρνούνται στην Γαλλία την γενοκτονία των Αρμενίων θα τιμωρούνται με μέχρι και ενός έτους φυλάκιση και 45.000 ευρώ πρόστιμο.

Παρά τις απειλές των Τούρκων, η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε τις τροποποιήσεις όλες που προβλέπουν ξεκάθαρες ποινές για όλους όσοι υποστηρίζουν πως δεν έχει γίνει η γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Τούρκος πρεσβευτής στη Γαλλία θα αποχωρήσει αύριο από τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υιοθέτηση από το γαλλικό κοινοβούλιο ενός νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επιβεβαιώσει την ανάκληση του πρεσβευτή της χώρας από τη Γαλλία αργότερα σήμερα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Mε απόφαση Ερντογάν νέοι υφυπουργοί Εξωτερικών

Peristeri News

Καταγγελία οργανώσεων καταναλωτών εναντίον της Temu

Peristeri News

Leave a Comment