PeristeriNews.gr
Οικονομία

Η φοροδιαφυγή στο στόχαστρο


Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων και ταυτόχρονα ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» για όλους, θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων μέτρων, στο εθνικό επιχειρησιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Σημαντικές αποφάσεις για την οικονομία αναμένονται να ληφθούν την τρέχουσα εβδομάδα με την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής και τις ανακοινώσεις για περιστολή των δαπανών και του σχεδίου για την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

Με τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής το οικονομικό επιτελείο προσδοκά να εισπράξει τουλάχιστον 3,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων και ταυτόχρονα ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» για όλους.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό προανήγγειλε την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών από μηδενική βάση, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κάποια εισοδήματα μεγάλα, τα οποία ευνοούνται από την παρουσία αυτών των φοροαπαλλαγών.

Επίσης αναμένεται η άφιξη του κλιμακίου των τεχνοκρατών της τρόϊκας για τους καθιερωμένους ελέγχους προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Καταφθάνει ο λογαριασμός του νέου ΕΝΦΙΑ

Peristeri News

Πότε και πόσο αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο 2,9% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment