PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου για την προ επανέναρξη των Λυκείων


Με αφορμή την προ επανέναρξη των Λυκείων η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Αγαπητοί γονείς,

Ένας χρόνος πανδημίας με το μεγαλύτερο μέρος του τα σχολεία να παραμένουν κλειστά ή σε κάποιες περιοχές στην καλύτερη περίπτωση να ανοιγοκλείνουν.

Εδώ και ένα χρόνο γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί διατυπώνουμε τον προβληματισμό μας αλλά και τις προτάσεις μας προς το υπουργείο ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και ασφαλή. Το κάνουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο εκδηλώνοντας την αγωνία μας για να μην υπάρξει άλλη μια χαμένη χρονιά.

Εδώ και ένα χρόνο δεν δημιουργήθηκαν συνθήκες που να επιτρέπουν την αραίωση μαθητών και τμημάτων με την εξασφάλιση σχολικών αιθουσών και την πρόσληψη εκπαιδευτικών, δεν δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη σχολαστική καθαριότητα και υγιεινή των σχολικών κτιρίων με επιπλέον προσωπικό καθαριότητας και όλα τα απαιτούμενα υλικά απολύμανσης, δεν έγιναν συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ από εξειδικευμένο προσωπικό σε όλα τα μέλη και τους εργαζόμενους στη σχολική κοινότητα.

Τα μόνα όπλα που προτάχθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν: Δύο μάσκες έκαστος και σε λάθος μέγεθος

Ανεπαρκής ποσότητα αντισηπτικών

Ανοιχτά παράθυρα το καταχείμωνο

Και όταν τα σχολεία άρχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο λόγω κρουσμάτων, προκρίθηκε ως μοναδική λύση η τηλεκπαίδευση, με αποτέλεσμα την πολύωρη σχεδόν ολοήμερη έκθεση των μαθητών στην οθόνη των κινητών, τάμπλετ και λάπτοπ ή ό,τι μπορούσε ο καθένας να εξασφαλίσει, αν μπορούσε.

Η πρωτοφανής, μακρόχρονη αναστολή λειτουργίας των σχολείων έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες συνέπειες στην κοινωνική ανάπτυξη, στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη και στην μορφωτική κατάσταση συνολικά των παιδιών μας. Όλη η σχολική κοινότητα ζητά να ανοίξουν τα σχολεία, να βρεθούν τα παιδιά στο φυσικό τους περιβάλλον, αλλά αυτή τη φορά με πραγματικούς όρους ασφάλειας. Βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας με τα κρούσματα πολλαπλάσια αυτών που οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων. Και ενώ η κυβέρνηση αποφασίζει την επανέναρξη της λειτουργίας τους και εμείς ως γονείς αναμένουμε με αγωνία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επαναλειτουργίας, βασιζόμενο στις σύγχρονες επιστημονικές μελέτες και την προηγούμενη εμπειρία, έκπληκτοι ακούμε ότι η μόνη ασπίδα προστασίας των παιδιών, των καθηγητών και των οικογενειών μας θα είναι η αυτοδιάγνωση, το self-test και η καταγραφή του αποτελέσματος από εμάς τους ίδιους σε μία πλατφόρμα που θα προμηθεύει τα παιδιά μας μια κάρτα που θα τους επιτρέπει να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους. Ένα “εύχρηστο” και “έξυπνο” τεστ αμφιβόλου αξιοπιστίας το οποίο θα πρέπει μέσω οπτικοακουστικής εκπαίδευσης να το κάνουμε εμείς στα παιδιά μας.

Γεννιούνται εύλογα ερωτήματα:

Τι γίνεται με τα υπόλοιπα μέτρα προφύλαξης που τόσο καιρό προτείνουμε;

Γνωρίζουμε πως τα τεστ ανίχνευσης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός συνολικού σχεδίου επιδημιολογικής επιτήρησης και ως τέτοιο πρέπει να γίνεται με τη μικρότερη δυνατή πιθανότητα λάθους από εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας.

Πώς εμείς οι γονείς μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη της σωστής δειγματοληψίας;

Τι άλλο θα κληθούμε να κάνουμε ακόμη;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ‘’ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ’’ ΓΙΑΤΙ…ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ‘’ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ’’ ΠΙΑ.

Πάρτε τώρα όλα τα απαιτούμενα μέτρα πριν να είναι ήδη αργά:

Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα Σχολαστική καθαριότητα και συνεχής απολύμανση

Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ από εξειδικευμένο προσωπικό Παράλληλη εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών για να καλυφθούν τα κενά της τηλεκπαίδευσης.

Ψυχολογική και συναισθηματική υποστήριξη των παιδιών, ιδιαίτερα των υποψηφίων για τις πανελλήνιες εξετάσεις».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment