PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η Ελένη Σταύρου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Δημήτρη Κελάφα


Η Περιστεριώτισσα οικονομολόγος και τέως υποδιευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος…

Η Περιστεριώτισσα οικονομολόγος και τέως υποδιευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος Ελένη Σταύρου συμμετέχει στην ευρεία ανεξάρτητη ενωτική κίνηση του Δημήτρη Κελάφα. Ο Δημήτρης Κελάφας σε δήλωσή του τόνισε ότι το Περιστέρι διαθέτει ένα ανεξάντλητο πλούτο ανθρώπινου δυναμικού. Το Περιστέρι διαθέτει ανθρώπους που διακρίνονται στον επιχειρηματικό στίβο έχοντας υψηλόβαθμες θέσεις ευθύνης σε μεγάλες εταιρείες, διαθέτει ανθρώπους που διακρίνονται στο χώρο του πολιτισμού, της παιδείας και των γραμμάτων, στο χώρο του αθλητισμού. Δυστυχώς μέχρι σήμερα πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν συμμετέχουν στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό αδικεί το Περιστέρι και την ιστορία του. Και πρέπει να αλλάξει. Η δική μας αυτοδιοικητική πρόταση δίνει βήμα έκφρασης και συμμετοχής σε όλους τους Περιστεριώτες. Σήμερα η τιτάνια προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και του κάθε τόπου ξεχωριστά, καθιστά αναγκαία όσο ποτέ, την ενεργοποίηση όλων των ανθρώπων που έως τώρα απείχαν της πολιτικής. Σήμερα τα ηνία της πολιτικής πρέπει να αναλάβουν οι άξιοι και οι ικανοί. Να αξιοποιήσουμε το τεράστιο απόθεμα γνώσεων και ικανοτήτων των ανθρώπων μας. Για να αλλάξουμε την Ελλάδα και το Περιστέρι.

Καλωσορίζω στην κοινή μας προσπάθεια την καταξιωμένη επιστήμονα και διοικητικό στέλεχος Ελένη Σταύρου. Η Ελένη έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον τομέα της Επιχειρησιακής Ηθικής, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού και ιδιαίτερα σε θέματα που σχετίζονται με την εργασιακή θέση της γυναίκας. Οι γνώσεις της, η εμπειρία της, οι καινοτόμες ιδέες της μας είναι πολύτιμες και απαραίτητες και θα τις εντάξουμε στο καινοτόμο πρόγραμμά μας.

Η Ελένη Σταύρου γεννήθηκε και κατοικεί με τις 2 κόρες της στο Περιστέρι.

Φοίτησε στο Α΄ Γυμνάσιο Περιστερίου. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα.

Συγκεκριμένα, εργάσθηκε επί χρόνια στην Αγροτική Τράπεζα και στη συνέχεια στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου ασχολήθηκε διαδοχικά με τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, την Κανονιστική Συμμόρφωση, τη Διαχείριση Κινδύνων και τις Δημόσιες σχέσεις, κατέχοντας υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις.

Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν Υποδ/ντρια, υπεύθυνη για το σύνολο του Ανθρώπινου Δυναμικού στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος.

Ασχολήθηκε συστηματικά, μεταξύ άλλων, με την κατάρτιση του προγράμματος σπουδών και την εκπαίδευση των στελεχών, με την εφαρμογή των κανόνων Εταιρικής Διακυβέρνησης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Τράπεζα.

Μέσα από την εμπειρία, που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια λόγω της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας, είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τις εργαζόμενες γυναίκες του χώρου της σε πανελλήνια κλίμακα. ΄Ετσι απέκτησε σφαιρική εικόνα για τα προβλήματα των εργαζόμενων γυναικών σήμερα, καθώς και για τη σημασία και τον ειδικό ρόλο που παίζουν οι γυναίκες στις υπηρεσίες, τη βιομηχανία και την ύπαιθρο. Θέμα εξαιρετικά σοβαρό και επίκαιρο, που είναι αναγκαίο να ενσωματωθεί στην πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, συμμετείχε, ως εκπρόσωπος της Αγροτικής Τράπεζας, σε διατραπεζικές Επιτροπές της Ελληνικής ΄Ενωσης Τραπεζών για ποικίλα θέματα και ήταν υπεύθυνη του έργου για τη σύνταξη του Κώδικα Ηθικής Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας, καθώς και του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της Αγροτικής Τράπεζας.

Παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα και πιστεύει στην αρχή της δια βίου εκπαίδευσης. Εκπαιδεύεται συνεχώς σε θέματα Management, Marketing, Risk Management, Compliance, Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και έχει λάβει μέρος σε αντίστοιχα συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ως μητέρα, παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις έγνοιες και τους προβληματισμούς της νέας γενιάς.

Πιστεύει στη δυναμική της νέας γενιάς και στην προώθηση της δημιουργικότητάς της.

Είναι ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων ΑΤΕ –Πειραιώς , μέλος της ΄Ενωσης Φίλων Ακρόπολης και μέλος των Φίλων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Πιστεύει στη σπουδαιότητα της πολιτιστικής επιμόρφωσης των δημοτών και ιδιαίτερα των νέων και των γυναικών, μέσω της ενεργής συμμετοχής τους σε τοπικές πολιτιστικές δράσεις.

Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment