PeristeriNews.gr
Lifestyle

Η Ελένη Μεναγάκη αναλύει τι σημαίνει «Σπουδαρχίδης»


Μέχρι και τα λεξικά Τεγόπουλου-Φυτράκη που έδινε δώρο στην Mega Banca θυμήθηκε η Ελένη το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μέχρι και τα λεξικά Τεγόπουλου-Φυτράκη που έδινε δώρο στην Mega Banca θυμήθηκε η Ελένη το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν, με αφορμή γκάλοπ που έδειξε ο Λάκης Λαζόπουλος (από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star) αναρωτήθηκε τί είναι τελικά ο αρχολίπαρος και ο σπουδαρχίδης που ανέφερε ο Γιώργος Καρατζαφέρης πριν από λίγες ημέρες.

«Δεν ξέρω εάν πρέπει να την πώ ή όχι ενώ δεν είναι κακή λέξη. Εγώ έδωσα δέκα διαφορετικές ερμηνείες για το ποια ακριβώς είναι η τελική σημασία της λέξης. Εγώ για παράδειγμα νόμιζα ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που μου είπατε», ανέφερε η Ελένη που όλο… ντροπή δίσταζε να ξεστομίσει την λέξη σποδαρχίδης, αν και το κατάλαβε τελικά ότι δεν είναι βρισιά.

«Να σας πώ λοιπόν τί είναι σπουδαρχίδης (συγγνώμη κιόλας). Είναι εκείνος που επιδιώκει την απόκτηση κάποιας θέσεως ή κάποιου αξιώματος και επιδιώκει και προέρχεται από την λέξη σπουδή ή βιασύνη και την λέξη αρχή. Σπουδή και αρχή. Σπουδή και αρχή ίσον σπουσαρχ… συγγνώμη σπουδαρχίδης….!!! Συγγνώμη μανούλα αλλά δεν είναι κακή λέξη. Ακούγεται σαν κακή αλλά δεν είναι. Εγώ ήμουν σίγουρη ότι είναι κακή. Την είχε ψάξει πάντως, δεν την είπε έτσι τυχαία».

Γκουντάρας και Κουτσογιανόπουλος άρχισαν την ανάλυση γιατί η λέξη έχει αυτή την ονομασία και δεν λέγεται για παράδειγμα σπουδάρχης ή κάπως αλλιώς. «Τι; Κατά το μονάρχης;» ρωτούσε η Ελένη με τους υπόλοιπους. Όταν συμπτωματικά, οι συνεργάτες της ανέφεραν και την λέξη αρχολίπαρος, η Ελένη ρώτησε εάν η συγκεκριμένη ιδιότητα έχει σχέση με τα… λιπαρά… Μεγάλη ανάλυση για τον σπουδαρχίδη έγινε στην Ελένη, η οποία κατενθουσιάστηκε, όχι τόσο με την λέξη, όσο με το γεγονός ότι η ερμηνεία της δεν ήταν… πονηρή!»

Στο τέλος πάντως το θέμα είχε εξιτάρει τόσο πολύ την Ελένη που έκανε την εξής δήλωση-«φωτιά»: «Τα λεξικά Φυτρόπουλου… ε συγγνώμη Τεγόπουλου-Φυτράκη βγήκαν και πάλι στην φόρα! Ούτε σαν αυτά που δίναμε πριν από 20 χρόνια στην Mega Banca… Πώπω τα έμπλεξα»…

Με τόσο πολύ Λάκη που έπαιξε η Ελένη σήμερα, όχι απλή απάντηση, ολόκληρη εκπομπή θα της αφιερώσει ο Λαζόπουλος την άλλη εβδομάδα…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος

Peristeri News

Η Έλενα Παπαρίζου θα ανακοινώσει το 12άρι της Ελλάδας στη Eurovision

Peristeri News

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Ρομπέρτο Καβάλι

Peristeri News

Leave a Comment