PeristeriNews.gr
Οικονομία

Η Deutsche Telekom θα αγοράσει 10% μετοχών του ΟΤΕ


Η γερμανική εταιρία Deutsche Telekom (DT) θα αγοράσει ένα επιπλέον πακέτο 10% των μετοχών του ΟΤΕ, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση θελήσει να το πωλήσει…

Η γερμανική εταιρία Deutsche Telekom (DT) θα αγοράσει ένα επιπλέον πακέτο 10% των μετοχών του ΟΤΕ, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση θελήσει να το πωλήσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κ. Αντρέας Λάιγκερς, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Λάιγκερς σημείωσε ότι η DT δεν έχει καθένα περιθώριο διαπραγμάτευσης, απαντώντας με τον τρόπο αυτό σε δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland, το οποίο ανέφερε ότι η εταιρία προσπαθεί να αναβάλει την αγορά των μετοχών από το ελληνικό Δημόσιο.

“Αν η ελληνική Κυβέρνηση θέλει να μας πωλήσει το πακέτο, θα το κάνει”, δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η εταιρία σέβεται τις υποχρεώσεις της από τη συμφωνία μετόχων που υπέγραψε με το ελληνικό Δημόσιο το 2008, όταν απέκτησε το 25% των μετοχών του ΟΤΕ. Η DT, συνέχισε ο κ. Λάιγκερς, δεν σχεδιάζει να αγοράσει επιπλέον μετοχές του ΟΤΕ από την αγορά.

Με βάση τη συμφωνία των μετόχων, η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να πωλήσει 10% των μετοχών του ΟΤΕ σε τιμή 15% υψηλότερη από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή των προηγούμενων 20 ημερών, εξήγησε ο εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε ότι το διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο της DT θα επισκεφθεί την Ελλάδα στα τέλη Μαΐου. Σημειώνεται ότι η γερμανική εταιρία έχει αυξήσει τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ στο 30% από το 2009.

Ο οίκος Moody’s ανακοίνωσε χθες την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ στη βαθμίδα Ba1 από τη βαθμίδα Baa3, κυρίως, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, λόγω της μεγαλύτερης από την αναμενόμενη επιδείνωση της κερδοφορίας και της ρευστότητας του Οργανισμού στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον Moody’s, τονίζει τις αβεβαιότητας και τη χαμηλή ορατότητα σε σχέση με τα μελλοντικά αποτελέσματα του ΟΤΕ. “Ο Moody’s αναμένει ότι τα λειτουργικά αποτελέσματα του ΟΤΕ θα συνεχίσουν να επηρεάζονται έντονα από τις δυσμενείς μακροοικονομικές συνθήκες, τον εντεινόμενο ανταγωνισμό σε όλους τους τομείς και τους ρυθμιστικούς περιορισμούς που είναι σε εξέλιξη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment