PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Η χειρότερη ημέρα της ζωής μου…»


Ο «μακελάρης» της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δήλωσε ότι η 22α Ιουλίου του 2011, η ημέρα κατά την οποία σκότωσε 77 ανθρώπους μετά από διπλή επίθεση στο Όσλο και το νησί Οτόγια ήταν «η χειρότερη ημέρα της ζωής του».

Ο «μακελάρης» της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δήλωσε ότι η 22α Ιουλίου του 2011, η ημέρα κατά την οποία σκότωσε 77 ανθρώπους μετά από διπλή επίθεση στο Όσλο και το νησί Οτόγια ήταν «η χειρότερη ημέρα της ζωής του», ενώ πρόσθεσε ότι φοβάται πως η δίκη του θα μετατραπεί σε «τσίρκο».

«Η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη σωματικά και συναισθηματικά. Η 22α Ιουλίου ήταν η χειρότερη ημέρα της ζωής μου, αν και προετοιμαζόμουν γι’ αυτήν επί χρόνια», αναφέρεται σε σημερινό άρθρο της νορβηγικής εφημερίδας VG, η οποία επικαλείται μία επιστολή που έστειλε ο Μπρέιβικ από τη φυλακή σε μία άγνωστη γυναίκα.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι ο Μπρέιβικ έχει παραδεχθεί πως ευθύνεται για τις δύο επιθέσεις στο Όσλο και στην κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια, όμως ο ίδιος όταν παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου τον Φεβρουάριο δήλωσε ότι δεν είναι ένοχος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα και ότι προχώρησε σε αυτές τις επιθέσεις για να τιμωρήσει τη νορβηγική κυβέρνηση για την πολιτική της υπέρ των μεταναστών.

Στην επιστολή, την οποία έγραψε στον υπολογιστή της φυλακής όπου κρατείται, ο Μπρέιβικ αναφέρθηκε με θετικά λόγια στην υπερασπιστική του ομάδα, όμως εξέφρασε τον φόβο ότι «η δίκη θα είναι ένα τσίρκο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment