PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η άποψη της παράταξης «Περιστέρι με όλους-Ανατροπή» για τη δημοτική αγορά


Ανακοίνωση σχετικά με την αξιοποίηση της δημοτικής αγοράς στο κέντρο του Περιστερίου εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Περιστέρι με όλους-Ανατροπή», Αλέξανδρος Πλέστης.

Διαβάστε αναλυτικά:

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας μεταξύ διοίκησης, αντιπολίτευσης και διάφορων συλλογικοτήτων.

Το ζητούμενο όμως δεν βρίσκεται στο τι πιστεύει ο καθένας, για ποιο σκοπό υπερασπίζεται ή αντιτίθεται σε αυτήν την αξιοποίηση.

Το ζητούμενο είναι τι εξυπηρετεί τον Περιστεριώτη και γενικότερα τι οφέλη έχει ο Δήμος από μια τέτοια αξιοποίηση.

Εμείς ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μια σωστή και συνετή διοίκηση θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν της όλες τις παραμέτρους που θα διασφαλίζουν και την περιουσία του Δήμου και την ιστορικότητα του χώρου αλλά και την εισροή εσόδων προς όφελος του Δήμου, που τόσο ανάγκη έχει μετά τις περικοπές των τελευταίων χρόνων της κρίσης από την πολιτεία.

Συγκεκριμένα λοιπόν για τον χώρο της Δημοτικής Αγοράς, είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο να μετατραπεί από έναν εγκαταλελειμμένο  και βρώμικο χώρο σε ένα ακόμη σημείο αναφοράς και καλαισθησίας της πόλης.

Σίγουρα είναι ένας ιστορικός χώρος για την πόλη όπως ιστορικός χώρος ήταν και οι παράγκες, το παλιό Δημαρχείο και τόσα άλλα σημεία που οι ανάγκες των εποχών και των κατοίκων μετέτρεψε τις μεν  παράγκες σε πολυκατοικίες, το δε παλιό Δημαρχείο σε ένα επιβλητικό πολυώροφο κτήριο στο κέντρο της πόλης, για την εξυπηρέτηση των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών του δημότη.

Όλα αυτά λοιπόν επιβάλλουν δύο πράγματα που η διοίκηση οφείλει να πράξει.

Πρώτον και επιβεβλημένο η ανακατασκευή του συγκεκριμένου χώρου της παλιάς αγοράς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δεύτερον η καλύτερη αξιοποίηση του χώρου προς όφελος του Δήμου.

Η πρόταση μας λοιπόν είναι, ότι στον συγκεκριμένο χώρο θα μπορούσε να αναβιώσει η παλιά αγορά προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής μας, δημιουργώντας έναν καλαίσθητο και σύγχρονο χώρο, διατηρώντας όμως με ευλάβεια και την ιστορικότητα του.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Δήμος θα παίξει και τον ρόλο του επιχειρηματία αλλά σίγουρα ένα ρόλο που θα προστατεύει και θα διαφυλάττει την ομαλή λειτουργία και καλαισθησία του χώρου, δένοντας έτσι ακόμη περισσότερο το παρελθόν με το σήμερα και το μέλλον της πόλης μας.

Μιας πόλης σύγχρονης καλαίσθητης και φιλόξενης τόσο για τους δημότες της όσο και για τους επισκέπτες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΠΛΕΣΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment