PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Ύποπτη διευκόλυνση η διάταξη για τις offshore


«Ύποπτη διευκόλυνση» χαρακτήρισε τη διάταξη για τις εξωχώριες εταιρείες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «υπάρχει θέμα και δεν θεραπεύεται νομικά». Eφόσον – όπως είπε – η διάταξη έχει δημοσιευθεί από χθες το πρωί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ακόμα και μία μόνο ημέρα να ισχύσει, παύει το αξιόποινο για όλους τους πολιτικούς και τα παρένθετα πρόσωπα που είχαν ή έχουν offshore.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να εκπροσωπεί το Κέντρο, τον κατ’ εξοχήν προοδευτικό χώρο από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου. «Όταν λες Κεντροαριστερά αφήνεις χώρο σε αυτούς που λένε ‘’είμαι κεντροδεξιός”» δήλωσε, αφήνοντας να φανεί η διαφοροποίησή του από τη Φώφη Γεννηματά.

Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι μεταρρυθμιστική, αν δεν εγγυηθούμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις προς όφελος του πολίτη, δεν υπάρχει άλλος που να τις εκφράσει πιο αυθεντικά, είπε σχολιάζοντας τις αναφορές της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για ξεπούλημα των δημόσιων συγκοινωνιών. «Οι δηλώσεις έγιναν σε ένα συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον» πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την ηγεσία του υπό εκκόλαψη νέου πόλου. «Αν το ήθελα θα το είχα κάνει επαναδιεκδικώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση υποστήριξε ότι «μπήκαμε σε ένα διηνεκές μνημόνιο χωρίς τέλος, θα έχουμε μέτρα και το 2018, και μετά το πρόγραμμα, χωρίς δάνειο (…)». Εκτίμησε επίσης πως «ακόμα δεν έχει καταλάβει τίποτα η κοινωνία» και πως «δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις των 17 μηνών διαπραγμάτευσης».

Χαρακτήρισε τέλος «ψευτοταξική ανάλυση το ‘’εκφράζω τους μη προνομιούχους”» και όπως τόνισε «η εξαφάνιση μεσαίων στρωμάτων συνιστά πρόβλημα για τη δημοκρατία, καθώς χάνεται η σπονδυλική στήλη της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment