PeristeriNews.gr
Οικονομία

Η απολογία των 3 «αδιάφθορων» του ΣΔΟΕ



Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις «αδιάφθοροι» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που κατηγορούνται ότι ζήτησαν και πήραν χρήματα από επαγγελματία προκειμένου να μη βεβαιώσουν φορολογικές παραβάσεις.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις «αδιάφθοροι» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που κατηγορούνται ότι ζήτησαν και πήραν χρήματα από επαγγελματία προκειμένου να μη βεβαιώσουν φορολογικές παραβάσεις. Ο ένας από τους τρεις «Ράμπο» ομολόγησε την πράξη του, ενώ οι άλλοι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από δράστη που έχει την ιδιότητα του υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών.

Η διαδικασία υπήρξε μαραθώνια, καθώς διήρκησε περισσότερο από οκτώ ώρες. Οι κατηγορούμενοι φαίνεται πως δεν έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις στις δικαστικές αρχές και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

Πρώτος πέρασε την πόρτα του ανακριτικού γραφείου ο 48χρονος Κωνσταντίνος Σερλής, ενώ δεύτερος απολογήθηκε ο επίσης 48χρονος Γιώργος Τσικνάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και έκαναν λόγο για σκευωρία εις βάρος τους.

Αντίθετη στάση τήρησε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος που βρέθηκε τελευταίος ενώπιον της ανακρίτριας, ο 45χρονος Δημήτρης Μαλιάγκας.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ομολόγησε ότι οι τρεις τους είχαν ζητήσει και είχαν πάρει από τον καταγγέλλοντα επιχειρηματία το ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο είχαν μοιραστεί παίρνοντας πεντακόσια ευρώ ο καθένας τους.

«Ηταν βλακεία μου που τα κράτησα» είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε, αντίθετα, πως δεν γνώριζε τίποτε για τη δεύτερη πληρωμή με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 1.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι δεν κατάλαβε τι γινόταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώπιον του εισαγγελέα ποοινικής δίωξης οι τρεις «αδιάφθοροι» είχαν τηρήσει κοινή γραμμή αρνούμενοι ότι είχαν ζητήσει εκβιαστικά χρηματικό ποσό από τον επαγγελματία που τους κατήγγειλε.

Μάλιστα, ο Γιώργος Τσικνάκης, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, είχε υποστηρίξει πως είχε αφήσει κρεμασμένο το σακάκι του στην καρέκλα και πως κάποιος του έβαλε τα προσημειωμένα 1.000 ευρώ στην τσέπη, χωρίς ο ίδιος να αντιληφθεί το παραμικρό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment