PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

H Greenpeace σταματάει μηχανότρατα στις Κυκλάδες


Οι ακτιβιστές της Greenpeace το πρωί της Πέμπτης 26 Απριλίου ήρθαν αντιμέτωποι με τη μηχανότρατα ALBERTA II, στα ανοιχτά της θάλασσας μεταξύ Μυκόνου και Δήλου.

Οι ακτιβιστές της Greenpeace το πρωί της Πέμπτης 26 Απριλίου ήρθαν αντιμέτωποι με τη μηχανότρατα ALBERTA II, στα ανοιχτά της θάλασσας μεταξύ Μυκόνου και Δήλου με τα μηνύματα «Απαγορεύεται η καταστροφή» και «Θαλάσσιο Καταφύγιο στις Κυκλάδες Τώρα!».

O καπετάνιος της μηχανότρατας κατέθεσε μήνυση με αποτέλεσμα τέσσερις ακτιβιστές της Greenpeace να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, επειδή υπερασπίστηκαν μια περιοχή που καθημερινά νεκρώνει από καταστροφικές πρακτικές αλιείας.

Το δικαστήριο απέρριψε συνολικά τις κατηγορίες και έκρινε αθώους τους ακτιβιστές της Greenpeace, που έλαβαν μέρος στην ειρηνική, μη βίαιη δράση απέναντι στη μηχανότρατα ALBERTA II.

Η Greenpeace έχοντας στο πλευρό της χιλιάδες συμπολίτες μας και εκατοντάδες παράκτιους ψαράδες της περιοχής, θα συνεχίσει δυναμικά να διεκδικεί ελληνικές θάλασσες γεμάτες ζωή!

Οι φορείς των ΑΠΕ μαζί με τη Greenpeace στη μάχη για βιώσιμη αλιεία στο Αιγαίο

Οι φορείς των ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ, ΕΛΕΤΑΕΝ, ΣΕΦ, ΣΠΕΦ, ΕΣΜΥΕ, ΕΛΛΕΒΙΟΜ, ΕΛΒΙΟ) που προσυπογράφουν την παρούσα ανακοίνωση εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην Greenpeace και ειδικότερα στα τέσσερα μέλη της που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα, κρατήθηκαν επί τρεις ημέρες από τις Λιμενικές Αρχές Πάρου και μεταφέρθηκαν με χειροπέδες στον εισαγγελέα στη Σύρο.

Το υποτιθέμενο έγκλημά τους; Η υπεράσπιση μιας περιοχής που καθημερινά νεκρώνει από καταστροφικές πρακτικές αλιείας και βάζει σε κίνδυνο το μέλλον των θαλασσών μας και την επιβίωση χιλιάδων οικογενειών.

Τελικά, η Ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε συνολικά τις κατηγορίες και έκρινε αθώους τους ακτιβιστές της Greenpeace, που έλαβαν μέρος στην ειρηνική, μη βίαιη δράση της.

“Σε μια εποχή που η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται, η ειρηνική δράση της Greenpeace για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί παράδειγμα και μάθημα για όλους” αναφέρουν οι φορείς των ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τα αρπακτικά πουλιά επιστρέφουν στο Δάσος της Δαδιάς

Peristeri News

Geo.fr: Δύο ελληνικές παραλίες στις 15 ομορφότερες της Ευρώπης

Peristeri News

Πού θα είναι ορατή και ποιες ώρες η έκλειψη ηλίου

Peristeri News

Leave a Comment