PeristeriNews.gr
Κοινωνία

H ανακοίνωση της Συγκλήτου του ΕΜΠ για την 17η Νοεμβρίου


Το φαινόμενο των επεισοδίων που πραγματοποιούνται στην Αθήνα έκανε τη Σύγκλητο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου να εκδώσει ανακοίνωση για το ενδεχόμενο να σημειωθούν έκτροπα, δολιοφθορές, αλλά και έκρηξη βίας κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου.

Το φαινόμενο των επεισοδίων στις διαδηλώσεις και τις πορείες που πραγματοποιούνται στην Αθήνα έκανε τη Σύγκλητο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου να εκδώσει ανακοίνωση για το ενδεχόμενο να σημειωθούν έκτροπα, δολιοφθορές, αλλά και έκρηξη βίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τους εορτασμούς της επετείου του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου.

H ανακοίνωση της Συγκλήτου:

«Για την πρόληψη ή αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών ή βίας από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, η Επιτροπή Εορτασμού οφείλει απλώς να συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων της, καθώς την ευθύνη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση».

Με την ίδια απόφασή της η Επιτροπή Εορτασμού της Συγκλήτου ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν έχει αρμοδιότητα και δεν μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για τη διάθεση χώρων η ευθύνη προστασίας και φύλαξης των οποίων έχει περάσει στα μέλη της, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου, που ενημέρωσαν εγγράφως τόσο το υπουργείο Παιδείας, όσο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και την Εισαγγελία Πρωτοδικών, επισημαίνουν ότι η ομαλή εξέλιξη του επικείμενου εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου εξαρτάται αποκλειστικά από «εξωτερικούς, ως προς το Ίδρυμα, παράγοντες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment