PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Google: Η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης έγινε 25 ετών


Η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης γίνεται, σήμερα 27 Σεπτεμβρίου, 25 ετών. “Στα γενέθλια της Google, γιορτάζουμε με ένα ειδικό Doodle και μερικές εκπλήξεις στην Αναζήτηση — και ευχαριστούμε τους χρήστες μας για τις ερωτήσεις που μας οδήγησαν μπροστά”, αναφέρει η εταιρεία.

“Πριν από 25 χρόνια ξεκινήσαμε την Αναζήτηση Google για να σας βοηθήσουμε να βρείτε απαντήσεις σε μεγάλες και μικρές ερωτήσεις. Από τότε, δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν στραφεί στα προϊόντα μας για να κάνουν ακριβώς αυτό — για να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους. Για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση. Για να ξεκινήσετε ένα ταξίδι. Για να κόψετε σωστά έναν ανανά” αναφέρει η Google.

“Έτσι, καθώς γιορτάζουμε τα 25α γενέθλιά μας σήμερα, γιορτάζουμε και 25 χρόνια από την περιέργειά σας. Εξάλλου, η περιέργειά σας είναι αυτό που μας τροφοδότησε — και την πρόοδό μας. Σκεφτείτε ότι το 2000 τόσοι πολλοί άνθρωποι έσπευσαν στο Google αναζητώντας φωτογραφίες του τολμηρού φορέματος Grammy της Jennifer Lopez που έγινε το πιο δημοφιλές ερώτημα αναζήτησης. Είναι ένας κύκλος που έχει επαναληφθεί στο Google ξανά και ξανά τον τελευταίο τέταρτο του αιώνα. Είτε θέλετε να μάθετε πώς να δένετε μια γραβάτα είτε να ενημερώνεστε — κάθε κεφάλαιο της ιστορίας μας έχει συνταχθεί από εσάς” σημειώνεται χαρακτηριστικά, στη σχετική ανακοίνωση της Google.

Περισσότερα από 25 χρόνια πριν, σε ένα φοιτητικό δωμάτιο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ στις ΗΠΑ, οι νεαροί τότε Λάρι Πέιτζ και Σέργκει Μπριν συνέλαβαν την ιδέα της δημιουργίας μιας διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης που θα οργανώνει και θα αξιολογεί ιστοσελίδες.

Το εργαλείο αυτό είχε αρχικά το όνομα Backrub αλλά δύο χρόνια αργότερα μετονομάστηκε σε Google και εξελίχθηκε σε μια από τις πιο σημαντικές και ισχυρές εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Google, όπως η διάσημη μηχανή αναζήτησης και το Gmail, ενώ ο Πέιτζ και ο Μπριν είναι πλέον ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Google (@google)

Αν είσαι 25 ετών, δεν έμαθες ποτέ τη ζωή χωρίς το Google. Αν είσαι 25+ δεν θυμάσαι πώς ήταν η ζωή χωρίς το Google.

Δηλαδή,

  • χωρίς να έχεις όλον τον κόσμο στο χέρι σου, από εστιατόρια, ATM, καταστήματα, υπηρεσίες, αξιοθέατα έως ό,τι άλλο ‘τραβάει’ η ψυχή σου και μπορείς να βρεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με μια απλή αναζήτηση.
  • χωρίς YouTube, πλατφόρμα που ανήκει στην ‘μητέρα’ εταιρία του Google, την Alphabet Inc από τις 13/11 του 2006. Το deal αφορούσε 1.65 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • χωρίς να μπορείς να μάθεις τι γίνεται οπουδήποτε στον κόσμο, κάθε στιγμή της ημέρας, μέσω real time άρθρων που δημοσιεύονται σε αναρίθμητα media παγκοσμίως.
  • χωρίς να μπορείς να μεταφράσεις στη δική σου γλώσσα, όλες τις γλώσσες του κόσμου (υπηρεσία που έχει σώσει ζωές και εργασίες, όπως κι έχει κάνει εφικτή την επικοινωνία μεταξύ κατοίκων όλης της Γης).
  • χωρίς να έχεις στη διάθεση σου τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του πλανήτη, τη γνώση όλου του κόσμου (συμπεριλαμβανομένων των ευρημάτων των πιο πρόσφατων ερευνών), ανά πάσα ώρα και στιγμή, για οποιοδήποτε προϊόν, αντικείμενο, θέμα, άνθρωπο κ.α.
  • χωρίς τη δυνατότητα να ικανοποιήσεις αμέσως την όποια απορία σου -από το πώς φτιάχνεται ένα φαγητό έως το πώς λειτουργεί μια συσκευή που αγόρασες.
  • χωρίς να βρίσκεις τον προορισμό σου, όπου και αν πας, σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν είσαι σε 20’’. Και να τσεκάρεις αν ακολουθείς τη σωστή διαδρομή κάθε δευτερόλεπτο.
  • χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να αξιολογείς τις υπηρεσίες που σου προσφέρονται, με τρόπο που κάνει τη διαφορά (βλέπεις, όλοι ‘τρέμουν’ τα σχόλια στο Google).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε αλλαγές για το X

Peristeri News

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να ζει χωρίς internet

Peristeri News

Νέα σημαντική αναβάθμιση του Google Chrome

Peristeri News

Leave a Comment