PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γιούνκερ: Η Κομισιόν θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας


Η Ελλάδα είναι πλήρως αγκιστρωμένη στη ζώνη του ευρώ, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δηλώνοντας για άλλη μία φορά φίλος της Ελλάδας και διαβεβαιώνοντας ότι η Κομισιόν θα σταθεί στο πλάι της χώρας μας.

«Πάντοτε είναι εξαιρετική χαρά να βρίσκομαι στην Ελλάδα, μια χώρα που αγαπώ πολύ» ανέφερε ο κ. Γιούνκερ κατά την έναρξη των κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή τους.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξήρε για άλλη μία φορά την αποφασιστικότητα, το κουράγιο και το θαρρος του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Ελλήνες, ο οποίες, όπως είπε, αποδεικνύουν την πρόσδεσή τους στο ευρωπαϊκό όραμα.

«Κομίζω ένα μήνυμα ελπίδας: Η Ελλάδα έχει περάσει ένα σημαντικό καβο και μπορεί πλέον να μπει στον σωστο δρόμο» τόνισε και διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν είναι φίλη της Ελλάδας και θα σταθεί στο πλευρά της χώρας μας.

Ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε ανόητη την επιθυμία όσων ήθελαν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και υπογράμμισε πως η Ευρωζώνη δεν είναι πλήρης χωρίς την Ελλάδα.

Εξάλλου, ρωτήθηκε αν θα στηρίξει τις ελληνικές θέσεις για τα εργασιακά στη διάρκεια της επόμενης αξιολόγησης και απάντησε ότι δεν είναι φίλος των ομαδικών απολύσεων, καθώς και ότι πιστεύει πως η κυβέρνηση θα διαμορφώσει μια πρόταση στην οποία θα μπορεί να είναι σύμφωνος.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι «οι συνομιλίες για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους την ελληνική πραγματικότητα», αλλά και πως η εργατική νομοθεσία πρέπει να προχωρήσει προς την κατεύθυνση των καλών πρακτικών που υπάρχουν αλλού.

Για το σχέδιο Γιούνκερ υπενθύμισε ότι η Κομισιόν έχει εγκρίνει ήδη δύο σημαντικά επενδυτικά σχέδια, ότι είναι υπό εξέταση άλλά και πως πρέπει να επιταχυνθεί ο ρυθμός που δίνονται οι εγκρίσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment