• Τετάρτη, 21 Απρ, 2021

Γιλντιρίμ: Δοκιμάζεται η φιλία Τουρκίας – Γερμανίας

Peristeri News
Peristeri News
Ιουν02/ 2016

Συνεχίζονται στην Τουρκία οι αντιδράσεις για την επικείμενη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική βουλή. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι θα ήταν «παράλογο» να υιοθετήσει η Μπούντεσταγκ το σχετικό ψήφισμα.

Μιλώντας σε αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος, ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι η σημερινή ψηφοφορία στο Βερολίνο θα αποτελέσει μια δοκιμασία για την φιλία μεταξύ των δύο συμμάχων χωρών.

«Το κείμενο αυτό δεν σημαίνει τίποτα για μας (…) και θα είναι μια πραγματική δοκιμασία της φιλίας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ορισμένες χώρες τις θεωρούμε φίλες, όταν δοκιμάζονται στην εσωτερική πολιτική, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή, το κείμενο αυτό είναι (χαρακτηριστικό) παράδειγμα».

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης απέφυγε να απειλήσει τη Γερμανία με πολιτικά ή οικονομικά αντίποινα, αλλά υπενθύμισε ότι «3,5 εκατομμύρια Τούρκοι ζουν στη Γερμανία και συμβάλλουν δυναμικά στην οικονομία». «Οι Γερμανοί φίλοι μας δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απογοητεύσουν μια τέτοια κοινότητα», πρόσθεσε.

Ακόμη, ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις κατά των Κούρδων ανταρτών θα συνεχιστούν, μέχρι να σταματήσουν τις επιθέσεις τους με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας και καταθέσουν τα όπλα.