PeristeriNews.gr
Οικονομία

Για σκληρή διαπραγμάτευση έκανε λόγο ο Γ. Κατρούγκαλος


«Είναι μια σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία θα συνεχιστεί και αύριο», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατόπιν της ολοκλήρωσης των σημερινών επαφών με τους επικεφαλής των θεσμών.

Στη συνάντηση, η οποία ξεκίνησε στις 11.00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.00, συμμετείχαν τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σ’ ένα κλίμα δημιουργικής συζήτησης». Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «τα θέματα είναι τα γνωστά θέματα, τα οποία πάντα τίθενται από τους θεσμούς».

Καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα συνεχιστεί αυτή η σκληρή διαπραγμάτευση και η τελική κατάληξη θα είναι προς το συμφέρον της χώρας».

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου με βασική κόκκινη γραμμή τη μη μείωση των κύριων συντάξεων, ενώ ως αφετηρία επιδιώκεται η διατήρηση και των επικουρικών συντάξεων.

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί εισοδηματικά κριτήρια για την εθνική σύνταξη, ωστόσο διευκρίνισε ότι παραμετρικές αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν δεκτές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment