PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Για πρώτη φορά ακροδεξιοί στην κυβέρνηση»



Άκρως επιθετική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού για την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου.

Άκρως επιθετική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού για την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου. Κάνει λόγο για «συμμετοχή ακροδεξιών» και προαναγγέλει νέες κινητοποιήσεις για τη «συγκρότηση συνασπισμού εξουσίας για την ανατροπή του νεοφιλελευεθερισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Η νέα κυβέρνηση, που συγκροτείται για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση με τη συμμετοχή ακροδεξιών, θα προσπαθήσει στο επόμενο διάστημα να ολοκληρώσει την αντιδραστική επίθεση του κεφαλαίου και την τρόικας στη χώρα και στην κοινωνία. Οι ιδιωτικοποιήσεις, η θέσπιση ειδικών οικονομικών ζωνών, τα φορολογικά χαράτσια, οι νέες απολύσεις και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, αποτελούν την κοινή συνισταμένη των στόχων του μνημονιακού μετώπου ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και της νέας δανειακής σύμβασης. Αποτελούν τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής που έχει οδηγήσει σε κατάρρευση την ελληνική οικονομία και έχει εκτινάξει τη φτώχεια και την ανεργία.

Οι ενωτικοί αγώνες του λαού και η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής αποτελούν τη μόνη εγγύηση για την αποφυγή της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας της χώρας μέσα από τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, με άξονες την αναδιανομή του πλούτου, την ανάπτυξη, την προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment