PeristeriNews.gr
Διεθνή

Για εξηγήσεις κλήθηκε ο πρέσβης της Γαλλίας στη Ρωσία λόγω Euro


Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη Μόσχα, Ζαν-Μορίς Ριπέρ, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας για εξηγήσεις μετά τη σύλληψη και την κράτηση Ρώσων οπαδών κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Euro 2016.

Στον Γάλλο διπλωμάτη επισημάνθηκαν οι «διακρίσεις» σε βάρος των Ρώσων πολιτών, καθώς και το γεγονός ότι «η περαιτέρω υποδαύλιση του αντιρωσικού αισθήματος» θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καλεί τις γαλλικές αρχές να προσέξουν με μεγάλη σοβαρότητα αυτήν την κατάσταση και να ρυθμίσουν το ζήτημα που αφορά τους συλληφθέντες Ρώσους πολίτες το συντομότερο δυνατόν, με βάση το δίκαιο και με πολιτισμένο τρόπο», πρόστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα «απολύτως απαράδεκτη» τη σύλληψη 43 Ρώσων οπαδών για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το σαββατοκύριακο στη Μασσαλία.

Οι Ρώσοι τέθηκαν υπό κράτηση ενώ ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν με πούλμαν για τη Λιλ, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της εθνικής ομάδας τους με εκείνη της Σλοβακίας. Οι 11 από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίτερα την Τετάρτη.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment