PeristeriNews.gr
Οικονομία

Γερμανοί προωθούν δύο νομίσματα για την Ελλάδα


Οι άνθρωπο της Μέρκελ θεωρούν ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων θα πρέπει να γίνεται σε δραχμές, των οποίων η συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του ευρώ θα είναι κυμαινόμενη.

Οι άνθρωπο της Μέρκελ θεωρούν ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων θα πρέπει να γίνεται σε δραχμές, των οποίων η συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του ευρώ θα είναι κυμαινόμενη, επισημαίνοντας ότι το εθνικό νόμισμα θα μπορεί να υποτιμηθεί.

Σαν να μη μας έφτανε ο αιχμηρός Γερμανός Υπουργός Οικονομίας κ Φίλιπ Ρέσλερ που επαναλαμβάνει συνεχώς τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τώρα μια ομάδα Γερμανών οικονομολόγων και εκπροσώπων της γερμανικής οικονομίας προτείνει την παράλληλη κυκλοφορία ευρώ και «νέας δραχμής» στην Ελλάδα!!!

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στόχος τους να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της επιστροφής της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα, αλλά και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Όπως συμβαίνει και σε κάποια τουριστικά θέρετρα της Βρετανίας, καταναλωτές και τουρίστες θα μπορούν να επιλέξουν αν θα πληρώσουν το μουσακά και τα σουβενίρ για παράδειγμα σε δραχμές ή σε ευρώ.

Ποιοι είναι οι κύριοι που συνυπογράφουν την πρόταση;

O πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ, οι καθηγητές Οικονομικών όπως ο Ρόλαντ Φάουμπελ (Πανεπιστήμιο Μάνχαϊμ) και Μπερντ Λούκε (Πανεπιστήμιο Αμβούργου), αλλά και ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Μεσαίων Επιχειρήσεων (BVMW) Μάριο Οχόβεν.

Μια λέξη χαρακτηρίζει την πρόταση τους… ΜΑΓΕΙΑ!!! Φανταστείτε τα γεροντάκια που ξεροσταλιάζουν περιμένοντας στις ουρές σε ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία, να πρέπει να πληρώνουν αλλού με ευρώ και αλλού με δραχμές!!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment