PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γερμανία: Τυχόν συνεργούς του Άνις Άμρι αναζητούν οι αρχές



Τις έρευνές τους για την επίθεση που σημειώθηκε στο Βερολίνο στις αρχές της εβδομάδας συνεχίζουν στις γερμανικές αρχές, αναζητώντας τυχόν συνεργούς του Τυνήσιου Άνις Άμρι, ο οποίος έπεσε νεκρός χθες τα ξημερώματα νεκρός από πυρά Ιταλών αστυνομικών, στα περίχωρα του Μιλάνο.

Την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι «ο τρομοκρατικός κίνδυνος παραμένει», ενώ ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας Πέτερ Φρανκ υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να αποσαφηνιστεί εάν κατά την προετοιμασία και την εκτέλεση της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά και κατά τη διαφυγή του υπόπτου, υπήρξε «κάποιο υποστηρικτικό δίκτυο, κάποιο δίκτυο αρωγής, συνεργών ή προσώπων».

Όπως εξήγησε ο ίδιος οι αρχές θα επιχειρήσουν αρχικά να εξακριβώσουν τη διαδρομή που ακολούθησε ο Άνις Άμρι από το Βερολίνο μέχρι το Μιλάνο.

«Πώς μπόρεσε να φτάσει στην Ιταλία από το Βερολίνο;» διερωτάται σήμερα και η εφημερίδα Bild, εκφράζοντας την έκπληξή της για το γεγονός ότι ο Τυνήσιος διέφυγε «κάτω από τη μύτη» των αστυνομικών αρχών πολλών χωρών.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, ο 24χρονος πέρασε από τη Γαλλία για να πάει στο Μιλάνο, όπου τα ξημερώματα της Παρασκευής σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με Ιταλούς αστυνομικούς κοντά σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό, όταν εκείνοι επιχείρησαν να τον ελέγξουν.

Όπως μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, στο σακίδιό του βρέθηκε ένα εισιτήριο τρένου που αποδεικνύει ότι επιβιβάστηκε στο Σαμπερί, στην ανατολική Γαλλία, και πέρασε από το Τορίνο για να φτάσει τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή στο Μιλάνο.

Στη Γαλλία η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας κάνει εντατικές έρευνες για να εξιχνιαστεί αν πράγματι «ο τρομοκράτης αυτός μπόρεσε να περάσει από την επικράτεια» και συγκεκριμένα από το Σαμπερί, όπως δήλωσε ο Ζαν-Μαρκ Φαλκόν, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης της γαλλικής αστυνομίας (DGPN) σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Journal du Dimanche.

Η γερμανική αστυνομία θέλει επίσης να εξακριβώσει αν το όπλο που χρησιμοποίησε ο Άμρι στο Μιλάνο ήταν το ίδιο με εκείνο με το οποίο σκότωσε έναν Πολωνό οδηγό τη Δευτέρα στο Βερολίνο. Με το φορτηγό του Πολωνού ο Άμρι φέρεται ότι διέπραξε την επίθεσή στη χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πρωτεύουσας.

Ο Χόλγκερ Μινχ, ο επικεφαλής της γερμανικής δικαστικής αστυνομίας, διαβεβαίωσε ότι «εκατοντάδες» αστυνομικοί θα συνεχίσουν τις έρευνες κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του κάλεσε τους Γερμανούς «να μην υποκύψουν στον φόβο». «Ακριβώς σε αυτήν την περίοδο των τρομοκρατικών επιθέσεων δεν θα πρέπει να δημιουργούμε περισσότερα χάσματα στην κοινωνία μας», ούτε «να καταδικάζουμε γενικά μια ομάδα ανθρώπων», τόνισε, αναφερόμενος στους πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Peristeri News

Με τον φόβο μεγάλων σεισμών η Τουρκία

Peristeri News

Οι Ρώσοι πολιορκούν το Χάρκοβο

Peristeri News

Leave a Comment